Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1195
Comentează add

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a insistat în discuţiile de azi cu omologul său britanic pe importanţa menţinerii libertăţii de circulaţie a forţei de muncă.

Mobilitatea lucrătorilor "are efecte economice pozitive"

radiojurnal

Ministrul britanic de externe Philip Hammond și ministrul Bogdan Aurescu (dreapta). Foto: MAE.

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a insistat în discuţiile de astăzi cu omologul său britanic, Philip Hammond, pe importanţa menţinerii libertăţii de circulaţie a forţei de muncă, în condiţiile în care, potrivit statisticilor, lucrătorii străini contribuie la PIB al ţărilor în care se află.

Cei doi diplomaţi au stabilit crearea unui mecanism de consultări periodice în mai multe domenii.

"Pledăm pentru definitivarea pieţei interne, inclusiv prin garantarea deplină a libertăţii circulaţiei forţei de muncă, pentru că noi considerăm că mobilitatea lucrătorilor are efecte economice pozitive asupra PIB-ului al ţărilor în care muncesc şi contribuie la creşterea economică a statului respectiv şi a economiei UE, în general", a spus ministrul Bogdan Aurescu.

După cum ne-a transmis redactorul nostru Carmen Gavrilă, ministrul de externe britanic a precizat că economia europeană trebuie să se globalizeze şi a declarat că nu există securitate strategică fără securitate economică.


Etichete MAEBogdan AurescuMarea BritanieRomaniaPhilip HammondPIBlibertate de circulatielucrătoriUEsecuritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live