Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ - continuare Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

28 Februarie 2017
Vizualizari: 808
Comentează add

Cele mai noi telefoane inteligente, tablete şi aplicaţii sunt lansate la Mobile World Congress Barcelona, unde cei mai mulţi participanţi vin din partea firmelor chineze.

Mobile World Congress Barcelona, între imagine şi IOT (Internet of Things)

annamaria-damian

Cele mai noi telefoane inteligente, tablete şi aplicaţii sunt lansate la Mobile World Congress Barcelona, unde cei mai mulţi participanţi vin din partea firmelor chineze.
Potrivit unor statistici din sectorul telefoniei mobile, anul trecut s-au vândut aproximativ 16 milioane de telefoane inteligente, iar această ediţie a Mobile World Congress aduce noutăţi în special privind imaginea.

După problemele cu bateria modelului Galaxy Note 7, care au determinat oprirea vânzărilor, compania Samsung a adus la Barcelona doar tableta Galaxy TAB3.

Ca de obicei, celebra Apple nu se prezintă nici la acesta întâlnire de la Barcelona. Experţii spun ca ediţia din acest an a Mobile World Congress este dominată de tehnologia 5G, deoarece companiile prezente vin cu inovaţii pentru a îmbunătăţi nu numai conectarea utilizatorilor, ci şi a locuinţelor şi a oraşelor, dar şi de maşinile conectate la reţea şi de inteligenţa artificială a asistenţilor digitali.

Congresul mobilelor de la Barcelona nu mai este de mult doar un târg de gadget-uri, ci un eveniment ce aduce oraşului un câştig aproximativ de 465 de milioane de euro.Nokia 3310, un clasic, dar color

La Barcelona se vorbeşte foarte mult despre revenirea unui clasic:  Nokia 3310, care revine pe piață la un preț accesibil, 49 de euro, şi cu o serie  de caracteristici imposibil de găsit la telefoanele inteligente: autonomia  bateriei în stand by este de o lună şi durata ei în regim de convorbire este de de 22 de  ore.

Noutățile pentru modelul nou sunt culorile diverse pe care utilizatorii le pot alege şi un ecran mai mare.

Păstrează design-ul cunoscut, modurile soneriei tipice şi celebrul joc Snake.

Nokia 3310 a fost cel mai vândut model al anului 2000, dar astăzi compania aparține unui gigant chinez, care produce acest telefon mobil clasic, dar care dorește să relanseze firma prin cele trei modele de telefoane inteligente, prezentate și ele la Mobile World Congress.

Ecranul cu rezoluție 4K al noului model de la Sony, lansat luni, este şi el o vedetă a acestei ediții a MWC de la Barcelona, pentru că oferă o imagine vie, mai multe culori, un contrast mai mare, mai multe detalii, iar vizionarea devine mult mai captivantă, spun reprezentanţii companiei. Noul model de la Sony, Xperia XZ Premium, este dotat cu o cameră de excepție, care filmează în modul super slow motion.

Şi Huawei P10, cu o spectuaculoasă cameră foto Dual Leica 2.0 de 20, respectiv 12 megapixeli, capabilă să surprindă imagini de o calitate extraordinară, doreşte să surprindă la această ediţie a #MWC2017.

Companii şi experţi din România

Între cele peste 2200 de companii prezente la acest mare eveniment, sunt şi firme româneşti şi vizitatori români experți în domeniul telecomunicațiilor.
Spre deosebire de alţi ani, când România a fost prezentă cu un stand la târg, finanțat de guvern, la ediția prezentă acesta nu există, situație care  a redus semnificativ numărul participanților, deoarece costurile sunt prea mari.
Una din companiile româneşti producătoare de telefoane inteligente, tablete şi ceasuri, All View, se pregătește de lansarea unui produs în cadrul târgului, un model competitiv, „pentru clienţii cu pretenţii”, ne spune Alexandru Munteanu, director de dezvoltare internaţională al companiei.
Foarte multe firme, inclusiv cele din România, oferă soluţii de integrare a conceptului IOT (Internet of Things), Internetul lucrurilor. Tendința este de a controla, de la distanță, casa şi maşina, prin intermediul telefonului mobil, cu ajutorul unor aplicaţii din ce în cei mai uşor de înţeles şi cu costuri din ce în ce mai reduse.

Nu lipsesc nici de la această ediție jocurile video, dominate de realitatea virtuală, propunerile de sisteme de plată cu telefonul prezentate de companiile producătoare de telefoane inteligente, sau soluții de monitorizare şi alarmă


Etichete MWC2017Mobile World Congress BarcelonaBarcelona

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live