Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Septembrie 2020
Vizualizari: 341
Comentează add

Tensiunile cu Turcia au escaladat în august. Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa,g-ralul Tod D.Wolters, a spus la RRA, că se va asigura de dialogul dintre cele 2 țări.

Mitsotakis:gata să soluţioneze disputa ptr frotierele din estul Mediteranei

radiojurnal

  Foto: Arhivă 

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că este gata să înceapă discuţiile cu Turcia pentru a soluţiona disputa legată de frontierele maritime din estul Mediteranei imediat ce provocările acesteia vor înceta.

Tensiunile dintre cele două state au escaladat în luna august, după ce Turcia a trimis o navă pentru căutare de hidrocarburi într-o zonă pe care Atena şi Ankara o dispută.

Atât Grecia, cât şi Turcia sunt ţări membre NATO. Cum poate gestiona Alianţa această situaţie a răspuns astăzi la Bucureşti, pentru RRA, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Tod D. Wolters.


Tod D. Wolters: Aşa cum ştim, Turcia şi Grecia sunt membri foarte valoroşi pentru Alianţa Nord-Atlantică. Şi, aşa cum a spus secretarul general în multe ocazii, uneori în familie mai sunt şi certuri. Şi aşa cum secretarul general a precizat de atâtea ori, în NATO vom continua să asigurăm un dialog deschis între Turcia şi Grecia. În funcţia de comandant al operaţiunilor aliate, mă voi asigura că acest dialog va continua.


Declaraţia a fost consemnată de reporterul RRA, Cătălin Purcaru.


Etichete turciagreciatensiunifrontiere maritimeestul mediteranei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live