Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iunie 2018
Vizualizari: 1099
Comentează add

UPDATE: Peste o sută de mii de oameni au ascultat în această seară discursurile liderilor social-democraţi de la tribuna din Piaţa Victoriei.

Miting PSD, în Piața Victoriei

radiojurnal

Foto: Agerpres.

UPDATE: Peste o sută de mii de oameni au ascultat în această seară discursurile liderilor social-democraţi de la tribuna din Piaţa Victoriei, la mitingul organizat de PSD împotriva a ceea ce partidul numeşte abuzuri în justiţie. Mergem din nou în Paţa Victoriei, de unde colegul nostru Cătălin Purcaru ne dă ultimele informaţii.

Reporter: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îşi continuă discursul aici, în Piaţa Victoriei, o piaţă arhiplină în această seară la mitingul organizat de social-democraţi împotriva abuzurilor din România. Oamenii susţin statul de drept şi spun 'stop' abuzurilor din justiţie. Să-i ascultăm. Ce scrie pe pancartă?


-: 'România în inima noastră, nu în mâna voastră!' N-am venit aici nici pentru PSD, nici pentru ALDE. Eu am venit contra abuzurilor statului paralel.


Reporter: Pe tricou aveţi un ecuson, scrie 'judeţul Hunedoara'. Aţi venit de la Hunedoara. De unde mai exact.


-: Da. Orăştie.


Reporter: Pentru ce aţi venit la miting?


-: Să susţinem cauza, justiţia.


Reporter: Şi totuşi ce speraţi să se întâmple după mitingul de astăzi?


-: Să se voteze legile justiţiei aşa cum trebuie, fără Kovesi, fără securitate, fără Iohannis în primul rând. 10.000 am venit din Caraş.


Reporter: Discursul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a început cu un mesaj de felicitare pentru succesul Simonei Halep. Mesajul liderului social-democrat a fost că vocea poporului trebuie să fie auzită.

Liviu Dragnea le-a vorbit oamenilor despre un sistem care foloseşte instituţiile statului în mod nelegitim fără să ţină cont de voinţa cetăţenilor exprimată prin vot.

A amintit inclusiv că justiţia şi serviciile de informaţii au fost folosite în mod politic.


Liviu Dragnea: Îi salut de asemenea, dar de astă dată cu milă, pe toţi trimişii în piaţă ai statului paralel. Civili sau nu, la ordin sau din curiozitate şi vă rog să îi salutaţi. Suntem mulţi astăzi aici, mai mulţi decât s-au aşteptat cei care râdeau, mai mulţi decât se aşteptau cei care ne insultau, dar cee ce trebuie să ştie şi să nu uite niciodată statul paralel este că suntem foarte mulţi, pentru că noi suntem ceea ce se cheamă democraţie, suntem voinţa populară exprimată şi consfinţită de lege şi de Constituţie.


Reporter: Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a îndemnat pe oameni să nu cedeze şi să nu le fie frică în lupta pentru democraţie şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.


Călin Popescu Tăriceanu: Astăzi, constat că după 1989 speranţele noastre că democraţia s-a instalat definitiv în România nu sunt îndeplinite şi noi trebuie să continuăm să luptăm până când forţa sănătoasă a instituţiilor democratice, legitime, alese de voi, aceşti cetăţeni ai României, vor învinge forţele bolnave, forţele obscure, forţele întunericului, forţele oculte care au pus mâna pe această ţară.


Reporter: Mitingul PSD organizat în Piaţa Victoriei se apropie de final, ora de încheiere a acestei manifestări, fiind ora 22:00.
Realizator: Probabil că se va mai prelungi câteva minute.

Piața Victoriei. Foto: Cătălin Radu.

Știrea inițială

În Piaţa Victoriei din Bucureşti este în plină desfăşurare mitingul organizat de Partidul Social Democrat împotriva a ceea ce consideră a fi abuzuri în justiţie.

Liderii social-democraţi se adresează de la tribună celor peste o sută de mii de oameni prezenţi. Seria discursurilor a fost deschisă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Colegul nostru Andrei Şerban, care se află în Piaţa Victoriei vine, din nou, în direct, cu amănunte. 

Reporter: Aşa cum ai spus şi tu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost primul lider PSD care s-a adresat celor din Piaţa Victoriei.

Ea a spus că nu putem trăi cu dictatura minorităţii şi că social-democraţii şi ALDE au câştigat alegerile parlamentare şi au format majoritatea care trebuie să fie respectată. Gabriela Firea s-a pronunţat pentru o justiţie corectă şi instituţii democratice care şi ele trebuie să fie respectate.

Oamenii din Piaţa Victoriei poartă steaguri tricolore şi ale UE şi pancarte pe care au lozinci de susţinere a statului de drept şi prin care cer demisia procurorului general al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Este criticată şi lipsa de reacţie a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în ceea ce priveşte abuzurile din justiţie făcute de unii procurori anticorupţie.

Le vorbeşte acum celor din piaţă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care spune că acest miting este făcut pentru viitorul copiilor noştri care trebuie să trăiască în libertate şi într-un stat în care sunt respectate legile şi valorile democratice.


Realizator: Mulţumim.

FOTO: Cătălin Radu.


Etichete mitingpsdpiata victoriei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live