Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

31 Octombrie 2010
Vizualizari: 2999
Comentează add

Doi celebri actori de comedie politică, Jon Stewart şi Stephen Colbert, au atras sâmbătă în faţa Capitoliului aproximativ 200.000 de oameni la un miting – spectacol pe tema campaniei electorale.

Miting "pentru restaurarea raţiunii" în SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Doi celebri actori de comedie politică, Jon Stewart şi Stephen Colbert au atras sâmbătă pe National Mall, în faţa Capitoliului, aproximativ 200.000 de oameni la un miting – spectacol intitulat "Restoring Sanity and / or Fear" - Restaurând Raţiunea şi / ori Frica.

Acest eveniment are loc în vreme ce preşedintele Barack Obama demara sâmbătă un ultim efort de campanie electorală în patru state înaintea alegerilor de la 2 noiembrie, cerându-le alegătorilor democraţi să meargă la vot pentru că miza nu este agenda politică, socială şi economică pentru numai următorii doi ani ci pentru 10-20 de ani de aici încolo.

Mulţi participanţi la evenimentul din faţa Capitolului au venit de departe.

Dacă Jon Stewart a oferit premii pentru raţiune, Stephen Colbert a premiat frica.

Primul premiu al fricii pe care Stephen Colbert l-a acordat a fost cel pentru organizaţiile media care le-au interzis angajaţilor lor să participe la miting – între care şi New York Times.

O parte din mitingul - spectacol politic s-a adresat, de altfel, presei.
 

Mulţumind unui post de televiziune pentru că "ne incită întruna". Împotriva urii şi a isteriei.


Jon Stewart a arătat că "presa este sistemul nostru imunitar şi dacă reacţionează exagerat la orice, ne îmbolnăveşte, de fapt, mai tare".

"În media auzim despre fragilitatea ţării noastre, despre cum suntem la marginea catastrofei, cât de ruşinos este că nu putem lucra împreună.

"Dar adevărul este că lucrăm împreună. Dacă amplificăm totul nu mai auzim nimic”, a spus Jon Stewart.

Kid  Rock şi Sheryl Crow au cântat, între multe alte nume celebre, o baladă pentru moderaţie şi cooperare: "Nu pot schimba lumea sau să o fac mai bună / Dar ceea ce măcar pot face este să îmi pese.”
 

Mişcarea Cofee Party .


Mişcarea Cofee Party a lansat la miting cu ideea unei file uriaşe de Constituţie pe care toţi americanii sunt invitaţi să o semneze .

"Ca alegători şi voluntari vom sprijini liderii care lucrează pentru soluţii pozitive", scria în fila mişcării. 

Cofee Party s-a născut ca opoziţie la mişcarea conservatoare Tea Party care nu se declară antiguvernamentală şi specifică faptul că "recunoaşte că guvernul nu este inamicul poporului şi că trebuie că toţi americanii trebuie să participe în procesul democratic pentru a face faţă provocărilor".
 

Imaginând trecutul şi prezentul?  Scena spectacolului.  Afişul spectacolului.
După mitingul – spectacol


 

"Revocaţi al 3-lea Amendament" – parte a Cartei Drepturilor SUA introdusă în septembrie 1789, una din cele mai puţin citate secţiuni ale Constituţiei, un produs al timpului său, care interzicea şederea soldaţilor în timp de pace în casele oamenilor fără acceptul proprietarilor dar care este interpretat acum ca drept la a avea viaţă privată, neinfiltrată de "agenţi guvernamentali".
Între Halloween şi spectacolul politic, mulţimea nu mai dădea să plece.
Organizaţia Musulmanii pentru pace ridicându-se împotriva terorismului.  "Iubire pentru toţi.  Ură pentru nimeni".

Etichete SUABarack ObamaJon StewartStephen Colbertalegerispectacol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live