Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Aprilie 2016
Vizualizari: 967
Comentează add

La Rovinari, sute de localnici participă la un miting de protest pentru menţinerea locurilor de muncă din minerit şi energie.

Miting la Rovinari

radiojurnal

Arhivă foto: Răzvan Stoichițoiu.

La Rovinari, sute de localnici participă, la această oră, la un miting de protest pentru menţinerea locurilor de muncă din minerit şi energie.

Potrivit unei scrisori adresate conducerii Complexului Energetic Oltenia, participanţii cer stoparea poluării şi mutarea depozitului de cărbune din oraş.

Cei prezenţi la această acţiune se declară solidari cu minerii şi energeticienii care au plecat luni spre Bucureşti. Corespondentul RRA Răzvan Stoichiţoiu a stat de vorbă cu câţiva dintre protestatari.

Protestatar-: Facem un circuit al oraşului, vom trece pe la depozitul de cărbune şi ne vom reîntâlni pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. 700-800 de participanţi la acest marş. Tineri, în vârstă.

Protestatar-: Cel mai afectat oraş posibil, care este oraşul Rovinari. Facem marşul ăsta ca să înţeleagă la Bucureşti că stăm într-o zonă foarte afectată şi să nu aibă gândul să închidă această termocentrală. Eu mă gândesc la viitorul copiilor noştri.

Protestatar-: Vrem să creăm un viitor mai bun pentru noi şi pentru oraşul nostru, pentru păstrarea locurilor de muncă şi, totodată, suntem solidari cu minerii care au plecat spre Bucureşti.


Etichete protest rovinarilocuitorilocuri de muncaminerienergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live