Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

29 Octombrie 2017
Vizualizari: 642
Comentează add

Liderul catalan, Carles Puigdemont, a fost destituit împreună cu ceilalți membri ai guvernului său iar parlamentul regional este dizolvat.

Miting la Barcelona împotriva separării Cataloniei de restul Spaniei

annamaria-damian

Catalanii care se opun ca provincia lor să se rupă de Spania se adună pe străzile Barcelonei, la două zile după proclamarea independenţei de către autorităţile regionale.

Manifestanţii cer respectarea Constituţiei şi menţinerea Cataloniei în componenţa Spaniei, aşa cum au făcut, ieri, la Madrid, alte câteva mii de persoane.

Între timp, guvernul spaniol a afirmat că liderul separatist, Carles Puigdemont, poate participa la alegerile regionale din 21 decembrie.

Dacă domnul Puigdemont dorește să continue în politică are dreptul să facă asta, așa că ar trebui să se pregătească pentru alegerile din 21 decembrie, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Inigo Mendez de Vigo, într-un interviu.

Liderul catalan, Carles Puigdemont, a fost destituit împreună cu ceilalți membri ai guvernului său, parlamentul regional este dizolvat, iar administrarea Cataloniei este preluată de la centru.

Potrivit unui sondaj de opinie, comnadat de El Pais, convocarea de alegeri regionale esra cea mai bună decizie pentru recuperarea normalității în Catalonia.

Peste 50% din catalani se declarau înainte de activarea măsurilor speciale de suspendare a autonomiei în favoarea dizolvării Parlamentului.

Sondajul arată că 44% din catalani ar dori să voteze la un referendum legal, chiar dacă o Catalonie independentă ar fi exclusă automat din Uniunea Europeană.

Într-un mesaj transmis ieri, Carles Puigdemont făcea apel la o rezistență pașnică la măsurile Guvernului spaniol la o poziție democratică, iar foștii săi miniștri au trnsmis pe rețelele sociale că de mâine vor merge la birou ca miniștri ai noii republici.

Potrivit Codului Penal spaniol, ei pot fi acuzați de uzurpare de calități oficiale, după ce guvernul de la Madrid a decis destituirea lor din funcție.


Etichete cataloniaseparareLiderul catalanCarles Puigdemontmanifestatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live