Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 18 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Aprilie 2018
Vizualizari: 410
Comentează add

O demonstraţie de amploare a avut loc duminică, la Barcelona, pentru a cere eliberarea din închisoare a liderilor secesionişti.

Miting la Barcelona

florin-lepadatu

 

O demonstraţie de amploare a avut loc duminică, la Barcelona, pentru a cere eliberarea din închisoare a liderilor secesionişti.

Nouă politicieni locali au fost arestaţi, iar fostul preşedinte al guvernului regional, Carles Puigdemont, riscă extrădarea din Germania, în urma acuzaţiilor de rebeliune şi deturnare de fonduri legate de organizarea referendumului de independenţă a provinciei spaniole Catalonia, declarat ilegal de justiţia din Spania.

Corespondenţă de la Madrid, reporter Annamaria Damian: "Peste 300.000 de persoane, potrivit Poliţiei locale din Barcelona, au ieşit în stradă la mitingul pro independenţă organizat la împlinirea a şase luni de la arestarea liderilor asociaţiilor secesioniste Asamblea Nacional Catalana şi Omnium Cultural.

Organizatorii au cerut eliberarea acestora şi negocieri politice pentru rezolvarea crizei catalane.

Între participanţii la miting au fost şi liderii marilor centrale sindicale, care solicită instituţiilor catalane, spaniole şi europene să găsească o cale de dialog.

La manifestaţie au mai participat şi liderii principalelor partide pro independenţă, precum şi primarul oraşului Barcelona şi preşedintele Parlamentului regiunii spaniole Catalonia.

Manifestanţii au purtat pancarte cu lozinci ca "Libertate pentru deţinuţii politici", "Suntem oameni paşnici" sau "Puigdemont, preşedinte!".

Fostul lider al guvernului regional catalan, Carles Puigdemont, se află în Germania, în aşteptarea unei decizii a justiţiei privind posibila sa extrădare în Spania, unde este acuzat de revoltă, nesupunere faţă de autorităţi şi deturnare de fonduri.

Pentru aceleaşi infracţiuni au fost arestaţi şi se află la închisoare aproape toţi membrii fostului său executiv regional, dar şi fosta preşedintă a Parlamentului regional catalan."


Etichete Barcelona

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live