Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 601
Comentează add

Preşedintele american a fost acuzat că încurajează Brexitul pentru a prelua serviciul britanic public de sănătate printr-un viitor tratat de cooperare bilaterală.

Miting anti-Trump programat la Londra

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Liderii celor 29 de state membre ale NATO participă astăzi şi mâine la Londra, la un summit care marchează 70 de ani de la înfiinţarea alianţei. Ei sunt invitaţi în această seară la un dineu organizat de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham.

Este de aşteptat, însă, ca evenimentul să fie perturbat de un miting anti-Trump. Preşedintele american a fost acuzat că încurajează Brexitul pentru a prelua serviciul britanic public de sănătate printr-un viitor tratat de cooperare bilaterală.

Organizatorii protestului de astăzi spun că se așteaptă să participe peste 10.000 de persoane, printre acestea numărându-se și mulți doctori, asistente medicale și alți angajați ai sistemului britanic de sănătate, care vor să tragă un semnal de alarmă vizavi de posibila implicare a NHS într-un viitor acord comercial cu Statele Unite.

Acest subiect a fost intens discutat în campania electorală, premierul Boris Johnson negând că ar intenționa să includă sistemul de sănătate în negocierile cu Casa Albă. Liderul laburist Jeremy Corbyn, care s-ar putea alătura protestatarilor la mitingul de astăzi, a prezentat recent un document care dovedește însă contrariul.

Conservatorii se tem că prezența lui Donald Trump la Londra în aceste zile de dinaintea alegerilor ar putea dăuna campaniei conduse de Boris Johnson. Din acest motiv premierul britanic l-a rugat pe liderul de la Casa Albă să nu facă declarații referitoare la scrutinul de săptămâna viitoare.


Etichete mitinganti-trumplondra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live