Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

16 Decembrie 2015
Vizualizari: 1122
Comentează add

6 - 7 mii de vehicule vor fi aduse la protestul ce are loc mâine între orele 9.30 și 15. Traficul rutier din Capitală va fi afectat însă și în afara acestui interval de timp.

Miting al transportatorilor în centrul Capitalei

atena-teognoste

Foto: untrr.ro.

În urma negocierilor purtate între reprezentanții Primăriei Capitalei și ai transportatorilor, mitingul de mâine va avea loc între orele 9.30 și 15 și vor putea să participle atâtea autovehicole cât vor încăpea în Piața Victoriei, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalității Alexandru Ichim. 

La manifestatie vor participa maxim 6000-7000 de autovehicule, potrivit primăriei.

RESTRICTII DE CIRCULATIE:

Potrivit Primăriei Municipiului București, pentru buna desfasurare a manifestatiei, circulatia rutiera va fi restrictionata, dupa cum urmeaza:

Joi, 17 decembrie, incepand cu ora 05.00 se va restrictiona traficul rutier pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona Centrala-Mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu;

In cazul in care va fi necesar se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga b-dul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei.

Circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata incepand cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti si b-dul Lascar Catargiu.

In data de 16 decembrie, incepand cu ora 20.00, se va restrictiona parcarea supraterana de la Piata Victoriei si alveola de pe partea stanga a Soselei Kiseleff, sensul spre Piata Victoriei.

Toate restrictiile se vor aplica pana la terminarea activitatilor aferente mitingului, dar nu mai tarziu de ora 17.00.

Pe de altă  parte, reprezentanții  transportatorilor spun că  pe Șoseaua de Centură,  vor staționa camioanele de peste 5 tone, care nu vor intra în București, deoarece ar trebui să  plătească  o suprataxă. 

Principalul motiv privind organizarea mitingului este cresterea RCA

Transportatorii vor protesta mâine în centrul Capitalei împotriva creșterii poliței de asigurare RCA. Cristian Muntean, președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) afiliată la COTAR, spune că  în ultimele 6 luni polița de asigurare a crescut cu 3-400 la sută fiind imposibil de achitat de către transportatori.

Munteanu a mai declarat că  această  creștere nu se justifică din punct de vedere economic sau tehnic, deoarece numărul  de daune nu a crescut, nici cel al despăgubirilor  acordate, iar comisionul brokerilor de asigurări  a scăzut  cu circa 30%, fața de anul trecut.

Mai mult decât  atât,  ar exista un adevărat "sport național ", în domeniul asigurărilor și anume neplata daunelor, este de părare Cristian Muntean, președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente.


Etichete trafic rutierCapitalăprotest transportatoriinfotraficRCA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live