Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2019
Vizualizari: 657
Comentează add

Federaţia Naţională a Sind.Portuare şi Sind.Liber al Navigatorilor au organizat, ieri, în Portul Constanţa un miting de susţinere a acţiunii transportatorilor europeni din 27.03.

Miting al marinarilor români pt susţinerea protestului anunţat la Bruxelles

radiojurnal

 

Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare şi Sindicatul Liber al Navigatorilor au organizat, ieri, în Portul Constanţa un miting de susţinere faţă de acţiunea de protest a transportatorilor europeni, programată pentru 27 martie, la Bruxelles.

Protestatarii cer salarii egale pentru muncă egală şi o lege uniformă pentru toţi cei care fac comerţ în Europa.

Ei atrag atenţia că Europa deţine 40% din flota mondială, însă are doar 230.000 de navigatori, dintr-un total de 1,6 milioane, câţi lucrează în transportul maritim comercial din întreaga lume. 

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor din Flota Maritimă Comercială Română:  Vrem ca drepturile noastre să fie respectate. Locurile de muncă sunt periclitate de ceilalţi care vin şi fac un dumping social, nu au reglementări specifice în Europa pentru navigatorii care vin din alte ţări şi pentru armatorii înregistraţi în alte pavilioane. Noi cerem să nu mai existe o parte mai ieftină în Europa, cerem să fie un nivel european şi atât pentru toată lumea.


Etichete Federaţia Naţională a Sindicatelor PortuareSindicatul Liber al NavigatorilorPort Constanţamiting de susţinereprotesttransportatori europeni27 martieBruxelles.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live