Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 19 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 August 2017
Vizualizari: 1046
Comentează add

O primăvară secetoasă şi o vară cu temperaturi ridicate au favorizat, în primele şapte luni ale acestui an, mistuirea a 63.700 de hectare de terenuri din zone rurale din Spania.

Mistuirea a 63.700 de hectare de terenuri din zone rurale din Spania

florin-lepadatu

 

O primăvară secetoasă şi o vară cu temperaturi ridicate au favorizat, în primele şapte luni ale acestui an, mistuirea a 63.700 de hectare de terenuri din zone rurale din Spania în urma incendiilor de vegetaţie, cifră ce se apropie de niveluri-record, conform datelor publicate marţi de Ministerul Agriculturii, Pescuitului şi Mediului din această ţară, citate de agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

Suprafaţa afectată este cu 18% mai mare decât media înregistrată în aceeaşi perioadă în anii trecuţi, fiind a doua cea mai gravă din ultimii cinci ani şi a treia din ultimul deceniu.

Doar în 2009 şi 2012 a fost depăşită această cifră care însumează numărul de hectare care au fost afectate de flăcări.

Din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în Spania în această perioadă, aproape întreaga ţară se află în prezent sub nivel de alertă 'ridicat' sau 'extrem' de producere a incendiilor de vegetaţie.

Singurele zone în care nivelul de alertă este scăzut sunt cele din nord şi din insulele Menorca, Fuerteventura şi Lanzarote.

În ultimele trei săptămâni din luna iulie alte 6.600 de hectare au fost distruse de trei incendii de vegetaţie.


Etichete Incendii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live