Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

19 Mai 2015
Vizualizari: 814
Comentează add

Principalele subiecte de discuţie cu autorităţile române vizează măsurile cuprinse în noul Cod Fiscal şi stadiul implementării reformelor structurale.

Misiune tehnică a FMI și CE, la București

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene vin, astăzi, la Bucureşti pentru o misiune tehnică, în cadrul căreia autorităţile române vor incerca să ajungă la un compromis pentru încheierea cu succes a actualului acord.

Pe lângă neînţelegerile precedente, discuţiile se anunţă dificile şi în contextul în care guvernul a adoptat recent măsuri de relaxare fiscală, asupra cărora FMI a ridicat semne de întrebare.

Misiunea tehnică a FMI va avea ca principale subiecte de discuţie cu autorităţile române măsurile cuprinse în noul Cod Fiscal, aflat în dezbaterea parlamentului, şi stadiul implementării reformelor structurale, după cum a precizat chiar ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

El a mai spus şi că ar fi bine să continuăm parteneriatul cu Fondul Monetar Internaţional, deoarece ne oferă credibilitate şi posibilitatea de a ne împrumuta la costuri mici de pe pieţele internaţionale.

Pentru a putea discuta un nou acord, însă, trebuie să îl încheiem cu succes pe actualul, în cadrul căruia ultimele evaluări nu s-au finalizat cu o scrisoare de intenţie.

În februarie, premierul a anunţat că punctele pe marginea cărora nu s-a ajuns la un acord sunt legate de calendarul creşterii preţurilor la gazele naturale şi de restructurările din energie.


Etichete misiune tehnică a FMI și CE la Bucureștimăsurile cuprinse în noul Cod Fiscalstadiul implementării reformelor structurale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live