Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

17 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1348
Comentează add

Misiunea civilă a Uniunii Europene în Ucraina va începe de la 1 decembrie.

Misiune civilă a Uniunii Europene în Ucraina

cerasela-radulescu-bruxelles

Federica Mogherini. Foto: esteri.it/mae.

Noua şefă a diplomaţiei europene, italianca Federica Mogherini, şi ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin, au semnat, în această dimineaţă, un document prin care va fi lansată o misiune civilă a Uniunii Europene în Ucraina.

Momentul a avut loc la Bruxelles, înaintea reuniunii ministrilor europeni de externe, unde tema principală este situaţia din Ucraina şi o eventuală prelungire a sancţiunilor la adresa Rusiei.

Misiunea civilă a Uniunii Europene în Ucraina va începe de la 1 decembrie.

Decizia de înfiinţare a acestei misiuni a fost luată de către liderii europeni în iulie şi va oferi Ucrainei sprijin pentru consolidarea siguranţei civililor şi aplicarea reformelor în domeniul securităţii, pe fondul conflictului cu Rusia.

De asemenea, va oferi sprijin împotriva criminalităţii şi corupţiei. Kálmán Mizsei, şeful misiunii Uniunii Europene, declara după semnarea documentului de astăzi

"Sperăm că acesta va fi începutul demersului nostru de a consilia guvernul ucrainean pentru a lua măsuri importante privind siguranţa civililor. Vom avea 50 de membri la început, urmând ca numărul celor din această misiune să crească treptat", a declarat Kálmán Mizsei.

O eventuală prelungire a sancţiunilor ar putea fi decisă astăzi de către miniştrii europeni, cu scopul de a aduce Rusia la masa negocierilor, declara şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

Pe agenda reuniunii se mai află poziţia Uniunii Europene faţă de grupul radical islamic, în urma uciderii unui nou ostatic american, dar şi situaţia din Orientul Mijlociu şi epidemia de ebola.


Etichete ItaliaUEFederica MogheriniUcrainacrizaBruxellesRusianegocieriebolaKálmán Mizsei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live