Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2017
Vizualizari: 825
Comentează add

Mircea Ionescu Quintus, fost preşedinte PNL, ministru, senator, deputat, scriitor şi deţinut politic a încetat din viaţă la vârsta de 100 de ani

Mircea Ionescu Quintus: Mă simt mândru să fiu român

radiojurnal

 Mircea Ionescu Quintus

Fostul preşedinte al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a încetat, astăzi, din viaţă, la vârsta de 100 de ani. În acest an, el a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional "Steaua României", moment la care Mircea Ionescu Quintus a spuns.

Mircea Ionescu Quintus: Viaţa mea a fost un roman, pentru că am trăit peste 100 de pagini tipărite, fiecare zi fiind o pagină, să spunem. Şi de fiecare dată am încercat să-mi slujesc oamenii din jurul meu, societatea şi mai ales patria, ţara.

Mi-am făcut datoria ca român şi ca ostaş şi cred că mi-am făcut datoria şi ca om politic, în ultimii 25 de ani. Înainte de toate, mă simt mândru să fiu român şi să fac parte din acest vrednic neam."

Mircea Ionescu Quintus a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie, preşedinte al PNL, a ocupat funcţia de ministru al justiţiei, a fost deputat şi de două ori senator.

Fostul lider PNL s-a născut în Crimeea, într-o familie de vechi liberali. Mircea Ionescu Quintus a fost scriitor, preşedinte de onoare al Uniunii Epigramiştilor din România şi membru al Uniunii Scriitorilor.


Etichete Mircea Ionescu Quintus100 de ani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live