Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Octombrie 2016
Vizualizari: 604
Comentează add

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a dezminţit astăzi informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi fost colaborator al fostei Securităţi.

Mircea Dumitru respinge acuzațiile că ar fi fost colaborator al Securității

radiojurnal

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru. Foto: Arhivă.

Guvernul precizează că niciunul dintre miniştri nu a colaborat şi nici nu a fost agent al fostei securităţi.

Purtătorul de cuvânt al executivului, Liviu Iolu, spune că că acum Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii trebuie să clarifice în cel mai scurt timp informaţiile apărute în presă privind colaborarea ministrului educaţiei, Mircea Dumitru, cu fosta poliţie politică, pentru a nu exista nicio umbră de îndoială asupra moralităţii lui.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a dezminţit astăzi informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi fost colaborator al fostei Securităţi.

El a declarat că are o dovadă în acest sens din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a precizat că îi va acţiona în instanţă pe cei care au făcut afirmaţii defăimătoare la adresa sa în spaţiul public.

CNSAS a publicat, de asemenea, pe pagina sa de internet, o copie a documentului din 2007 care atestă faptul că ministrul Mircea Dumitru nu a colaborat cu poliţia politică.

Instituţia precizează că în prezent se desfăşoară o verificare a membrilor Guvernului, iar concluziile acesteia vor fi făcute publice.


Etichete guverncnsasmircea dumitrucolaborator al securitatiiarhivedezmintiriliviu iolu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live