Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

5 Iunie 2014
Vizualizari: 1056
Comentează add

Mircea Diaconu spune că nu doreşte să fie asimilat de cei care l-au votat "cu o anumitã culoare politică".

Mircea Diaconu vrea să activeze independent în PE

rador

 Mircea Diaconu. Foto: Arhivă.

Europarlamentarul Mircea Diaconu doreşte sã rãmânã independent în Parlamentul European, aşa cum a şi candidat, argumentând cã nu doreşte sã fie asimilat de cei care l-au votat cu o anumitã culoare politicã, scrie Agerpres.

Mircea Diaconu spune cã 'este curtat' de mai multe grupuri parlamentare din PE, cu ai cãror reprezentanţi a purtat deja discuţii, dar a arãtat cã doreşte sã rãmânã independent.

Totodatã, el a spus cã doreşte sã facã parte din Comisia de culturã şi educaţie a legislativului european, poziţie din care sã promoveze cultura româneascã şi europeanã, dar şi "frumuseţea ţãrii noastre".

'Nu mã afiliez la niciun grup, îmi pãstrez statutul meu de independent şi de aceea m-am aşezat în grupul neafiliaţilor", a declarat pentru Mircea Diaconu.

El a explicat cã nu doreşte statutul unui politician ''care se uitã pe geam sã vadã cine e pe stradã'' sau care îşi spune: 'Ies pe stradã sau nu ies pe stradã.'  'Dimpotrivã, dacã eu sunt independent, vorbesc cu toatã lumea, în afarã de nebuni, agresivi, delincvenţi, dar cu orice om normal, membru de partid sau nu. Pardon, cu şeful statului nu vorbesc, sunt categorii de oameni cu care nu vorbesc sau mã feresc', a adãugat el.

Mircea Diaconu a precizat cã a fãcut deja demersuri sã obţinã un loc în Comisia de culturã şi educaţie a PE.

"Deja am avut o discuţie cu conducerea comisiei de culturã şi educaţie. Sunt aproape sigur cã voi primi locul acesta, chiar dacã sunt un simplu independent aici, iar proiectele lor şi mecanismele de lucru pur şi simplu m-au fascinat.

"Deci sunt sigur cã voi putea face mult mai multe lucruri pentru cultura românã şi europeanã decât am putut face în perioada în care am fost în comisia de culturã a Senatului în care eram plin de bune intenţii.

"Cu domnul Cristian Ţopescu de mânã am devenit senatori şi amândoi am fãcut o variantã de lege a sponsorizãrii, care e motorul unor iniţiative culturale, sportive, de sãnãtate, uriaş motor care zace nefolosit în ţara noastrã.

"Am fãcut acel proiect primãvara anului 2009, acolo a rãmas, în comisie, pânã în ziua de azi. Nu s-a mişcat un centimetru, apropo de cum lucreazã roţile Parlamentului României. Cred cã voi fi mult mai eficient aici!", a spus eurodeputatul independent român.

Mircea Diaconu a fost singurul candidat independent din România care a câştigat un mandat de europarlamentar în alegerile din 20 mai. 

Scorul lui în alegeri a fost de 6,8%, mai mult decât unele partide precum UDMR sau PMP.


Etichete Mircea DiaconuindependentParlamentul Europeanlegislativcomisia de culturăUDMRPMP

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live