Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

4 Decembrie 2012
Vizualizari: 1363
Comentează add

Senatul a luat act de încetarea calităţii de parlamentar a lui Mircea Diaconu încă din data 19 iunie 2012.

Mircea Diaconu "nu mai este parlamentar din 19 iunie 2012"

alina-stanuta

Mircea Diaconu. Foto: arhivă

În lipsă de cvorum, senatorilor le-a fost adusă la cunoştinţă o hotărâre prin care se constată că Mircea Diaconu nu mai este parlamentar încă din data de 19 iunie 2012.

Hotărârea Senatului vine ca urmare a deciziilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Curţii Constituţionale a României prin care se constată că Mircea Diaconu îşi pierde mandatul de senator din cauza incompatibilităţii.

Atât preşedintele Senatului, Crin Antonescu cât şi preşedintele Comisiei Juridice, social-democratul Toni Greblă, au declarat că având în vedere decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie, dar şi cea a Curţii Constituţionale, referitoare la încetarea calităţii de parlamentar a lui Mircea Diaconu, Senatului i se aduce la cunoştinţă o hotărâre.

Potrivit acesteia, Mircea Diaconu nu mai este parlamentar din 19 iunie 2012, iar locul său este declarat vacant.

La finalul şedinţei care a durat aproximativ 10 minute, liderul gruplui parlamentar al PDL, Cristian Rădulescu, a afirmat că în lipsă de cvorum senatorii doar au luat act şi nu s-a votat această hotărâre.

El a mai adăugat că, pentru a fi valabil, documentul trebuia publicat în Monitorul Oficial, întrunind toate condiţiile regulamentare, respectiv cvorumul de şedinţă.

În ianuarie 2011, Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Mircea Diaconu, întrucât timp de doi ani acesta a fost în paralel parlamentar şi director de teatru.


Etichete SenatMircea DiaconuCrin AntonescuToni GreblăÎnalta Curte de Casaţie şi JustiţieCurtea Constituţionalăincompatibilitatemandatlipsă de cvorum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live