Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

19 Iunie 2012
Vizualizari: 1608
Comentează add

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Mircea Diaconu este incompatibil şi, începând de astăzi, el nu mai poate ocupa o funcţie sau o demnitate publică timp de trei ani.

Mircea Diaconu, "în stare de incompatibilitate"

diana-surdu

Mircea Diaconu. Foto: Agerpres.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de senatorul Mircea Diaconu, ministru al Culturii, la decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a stabilit că parlamentarul s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Decizia instanţei supreme spune că Mircea Diaconu este incompatibil şi, începând de astăzi, el nu mai poate ocupa o funcţie sau o demnitate publică timp de trei ani.

Decizia este irevocabilă, nu mai poate fi contestată.

Magistraţii instanţei supreme, respingând recursul declarat de Mircea Diaconu, au menţinut astfel decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care a fost găsit incompatibil în perioada 2008-2011, când acesta deţinea simultan funcţiile de director la Teatrul Nottara şi pe cea de senator în parlamentul României.

Potrivit legii, Mircea Diaconu trebuie destituit de la conducerea ministerului culturii, funcţia publică deţinută.

Avocaţii săi, la unul din termenele trecute, spuneau că atribuţiile de director al Teatrului Nottara ale lui Mircea Diaconu nu erau administrative, funcţia fiind aproape onorifică, în sensul că stabilea programele spectacolelor sau alte chestiuni minore.


Etichete decizieMircea Diaconuparlamentministerul culturiijustiţieTeatrul Nottara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live