Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 August 2020
Vizualizari: 585
Comentează add

Perioada lungă în care localurile au fost închise nu a adus pierderi doar domeniului HoReCa, ci și industriei agroalimentare românești

Mircea Coșea, invitat la "Apel matinal"

radiojurnal

Mircea Coșea. Foto: Arhivă Agerpres.

Venirea toamnei ar putea readuce, de asemenea, artiștii pe scene și publicul în sălile de spectacol, dar și redeschiderea cinematografelor.

Perioada lungă în care localurile au fost închise nu a adus pierderi doar domeniului HoReCa, ci și industriei agroalimentare românești, care era un furnizor important pentru acest sector, a atras atenția profesorul universitar doctor în economice Mircea Coșea.

Invitat al "Apelului matinal" de la RRA, Mircea Coșea a vorbit și despre problemele sociale care vor apărea în următoarele luni, în condițiile în care o parte dintre angajații din domeniul ospitalier au rămas fără locuri de muncă și nu își vor putea găsi ușor alți angajatori.


Mircea Coșea: Este totuși de neînțeles de ce s-au luat atâtea hotărâri de relaxare din punct de vedere al unor activități care, sigur, sunt importante pentru bugetul statului, dar nu pentru toată lumea, cum sunt jocurile de noroc, de ce se fac încă la activități electorale cu sute sau zeci de participanți fără nicio măsură de protecție. Au fost concerte, mase de oameni care au fost la mare fără niciun fel de protecție. Deci, în aceste condiții, cred că ar fi trebuit mai demult să fie luate măsuri de repunere pe actiivtate a HoReCa, sigur, cu tot ceea ce se poate face acum pentru a proteja populația, în măsura în care se poate.


Realizator: Profesorul Mircea Coșea a mai spus că guvernul va trebui să aibă în vedere atât măsuri de protecție socială pentru cei rămași fără locuri de muncă și care nu vor mai avea din ce trăi, cât și programe pe baza cărora să poată accesa fondurile de redresare puse la dispoziție de Uniunea Europeană.


Etichete apel matinalmircea coseahorecacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live