Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

27 Iulie 2015
Vizualizari: 1550
Comentează add

Premiul este în valoare de 25.000 de euro şi a mai fost obţinut, dintre români, de Eugene Ionesco în 1970, dar şi de Václav Havel, Salman Rushdie sau Umberto Eco.

Mircea Cărtărescu, premiul de stat al Austriei pentru literatură europeană

alla-stancaru-lunca

 Foto: bucureştifm.ro

Scriitorul Mircea Cărtărescu  a primit astăzi la Salzburg premiul de stat al Austriei pentru literatură europeană pe 2015, care i-a fost decernat în luna aprilie pentru întreaga sa operă literară. 

Premiul este în valoare de 25.000 de euro şi a mai fost obţinut, dintre români, de Eugene Ionesco în 1970, dar şi de Václav Havel, Salman Rushdie sau Umberto Eco. 
 
Mircea Cărtărescu ne-a declarat că acesta este cel mai important premiu pe care îl poate primi un scriitor. 
 
"Sunt deosebit de onorat că am primit acest premiu la care fireşte nu m-am aşteptam în niciun fel. Întâmplător sau nu, de fapt scrisul meu este mai apreciat în spaţiul german şi nordic în general, decât în alte părţi.
 
"Asta probabil că spune ceva şi despre felul meu de a scrie şi despre seriozitatea şi competanţa celor care au receptat scrierile mele în acel spaţiu", spune  Mircea Cărtărescu.
 
La ceremonie au participat preşedintele României Klaus Iohannis şi preşedintele Austriei, Heinz Fischer.
 

Etichete Exclusiv radioScriitorul Mircea CărtărescuSalzburgpremiul de stat al Austriei pentru literatură europeanăVáclav HavelSalman Rushdie sau Umberto EcoEugene Ionescopreşedintele României Klaus Iohannispreşedintele AustrieiHeinz Fischer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live