Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Geta Negrişanu, Tulcea

25 Octombrie 2011
Vizualizari: 3284
Comentează add

Arheologii au descoperit la Noviodunum cel mai mare şi mai bine păstrat cuptor de ars materiale de construcţii din perioada romană timpurie.

Miracolul Noviodunum Miracolul Noviodunum  - Conține audio

geta-negrisanu-tulcea

Noviodunum (foto: Geta Negrișanu)

Portul Isaccea,târgul pierdut printre livezi şi viţă de vie, este pentru mine o adevărată lecţie de istorie, pentru că, de fiecare dată când ajung aici aştept cu sufletul la gură să mai aflu ceva din trecutul îndepărtat al existenţei noastre, să mai ascult o poveste,o  legendă.

Isaccea, oraşul-cetate al marilor războaie, al marilor expediţii militare, continuă să ne aducă noi şi noi dovezi ale unei locuiri milenare: în campania care tocmai s-a încheiat, arheologii Institutului de Cercetare Eco-Muzeala Tulcea, au descoperit la Noviodunum, cel mai mare şi mai bine păstrat cuptor de ars materiale de construcţii din perioadă romană timpurie.

Un atelier imens de meşteşugari, o adevărată fabrică de făcut şi ars cărămizi, conducte, ţigle, un monument cu un labirint de "încăperi" scunde, boltit cu cărămidă roşie şi un mortar foarte rezistent, un edificiu care ne dezvăluie importante pagini din istoria devenirii noastre. 


Etichete descoperiri arheologiceTulceaNoviodunum

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live