Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Iulie 2015
Vizualizari: 1090
Comentează add

În vizita oficială pe care a făcut-o joi la Belgrad, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii române, cărora le-a transmis că trebuie să rămână uniţi.

Minoritatea română din Serbia, "să se bucure de toate drepturile"

radiojurnal

Preşedintele Klaus Iohannis (stânga) şi omologul sau sărb, Tomislav Nikolić. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că minoritatea română din Serbia trebuie să se bucure de toate drepturile internaţionale prevăzute în documentele internaţionale fie că este vorba de reprezentare, acces la educaţie, serviciu religios sau presa de limba maternă.

În vizita oficială pe care a făcut-o joi la Belgrad, şeful statului s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii române, cărora le-a transmis că trebuie să rămână uniţi.

Klaus Iohannis a avut o serie de întrevederi cu principalele autorităţi sârbe.

România şi Serbia îşi proun să realizeze o serie de proiecte comune - a declarat preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat că domeniile aflate în atenţia celor două ţări sunt infrastructura, cooperarea transfrontalieră şi interconectivitatea energetică.

Şeful statului a mai afirmat că România susţine perspectiva europeană a Serbiei şi speră ca negocierile de aderare să înceapă în acest an.

El a exprimat disponbiilitatea ţării noastre de a oferi asistenţă Belgradului în procesul de integrare europeană.

Cei doi şefi de stat au abordat în cadrul discuţiilor şi tema minorităţilor naţionale, relevantă în perspectiva integrării.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai discutat la Belgrad cu premierul sârb, cu preşedintele parlamentului şi s-a întâlnit cu reprezentanţii minorităţii româneşti din Serbia. 


Etichete SerbiaBelgradKlaus Iohannisvizită oficialăTomislav Nikolićintegrare europeanăminoritatea română din Serbiadrepturi egale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live