Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dorin Corpade, Hunedoara

26 August 2014
Vizualizari: 1243
Comentează add

Minora dispărută cu aproape o săptămână în urmă din tabăra de corturi de la Poiana Pelegii din Masivul Retezat este căutată de șase zile de poliție și jandarmi.

Minora dispărută în Retezat, de negăsit

dorin-corpade-hunedoara

Jandarmi montani. Foto: Captură youtube.

Minora dispărută cu aproape o săptămână în urmă, prin părăsirea voluntară a taberei de corturi de la Poiana Pelegii din Masivul Retezat este de negăsit.

Ieri, spre exemplu, salvamontiştii au coborât, ajutaţi de hamuri şi corzi, pe versanţii abrubţi de pe malul sudic al lacului de acumulare de la Gura Apelor, în timp ce poliţiştii şi jandarmii montani au continuat acţiunile specifice în zonele învecinate unor drumuri şi poteci montane.

Astăzi, se continuă operaţiunea de căutare în locuri greu accesibile, în care minora ar fi putut să cadă din cauza lipsei de vizibilitate.

Aceste locuri au fost stabilite în urma unui experiment judiciar, derulat în seara zilei de 24.08.2014, în aceleași condiții de vizibilitate cu cele din noaptea dispariției, experiment prin care a fost refăcut traseul pe care minora se presupune că l-a urmat.

Totodată, se efectuează patrulări acvatice pe luciul de apă al lacului de la acumulare şi se caută, din nou, cu câini dresaţi special pentru depistarea unor cadavre, atât terestru cât şi subacvatic.

După amploarea ei, acţiunea de căutare din Retezat poate fi considerată drept cea mai mare operaţiune de acest fel din zonă, desfăşurată în ultimii ani.


Etichete Știri VestHunedoaramasivul RetezatminorăPoiana PelegiitabărăcorturisalvamontiștiGura Apelorpolițiejandarmidispărut

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live