Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Septembrie 2020
Vizualizari: 283
Comentează add

La o întrebare RRA, ministrul ucrainean a spus că reforma teritorial-administrativă, contestată și ea de unii etnici români din Ucraina, ține de treburile interne ale țării.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, la București

radiojurnal

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat astăzi, la București, că Guvernul de la Kiev nu are nici o intenție să modifice Legea Educației, care a trezit nemulțumirea etnicilor români, care spun că nu mai pot studia în limba maternă.

La o întrebare Radio România, ministrul ucrainean a spus că reforma teritorial-administrativă, contestată și ea de unii etnici români din Ucraina, ține de treburile interne ale țării și nici un alt stat nu are niciun cuvânt de spus.

La rândul său, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a explicat că reforma administrativ-teritorială din Ucraina este o chestiune internă, dar asta nu înseamnă că tema nu poate fi discutată la nivel bilateral:


Bogdan Aurescu: Am remarcat faptul că, în Parlamentul Ucrainei, atunci când s-a luat decizia finală prin structurarea administrativă, românii din diversele regiuni... au fost incluse, în măsura posibilului, în aceleași unități administrativ-teritoriale deci nu există o disiparea lor. Există în continuare un proces, din câte am înțeles, de stabilire a competențelor care se acordă fiecărei unități administrativ-teritoriale; şi aici este important mai ales să ne uităm la competențele pe care comunitățile locale le vor avea și, evident, discuțiile cu cetățenii care sunt direct interesați, deci inclusiv cu cetățenii ucraineni de etnie română fac parte din acest proces


Etichete Ministrul ucrainean de externeDmytro Kulebala București(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live