Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iunie 2021
Vizualizari: 391
Comentează add

Grecia vrea să recupereze pierderile înregistrate în sectorul turistic şi face eforturi să-şi promoveze staţiunile de la mare.

Ministrul Turismului din Grecia - tur de promovare în Olanda şi Danemarca

radiojurnal

  Foto EPA/ORESTIS PANAGIOTOU.

Ministrul grec al turismului a început un tur în Olanda şi Danemarca, pentru a convinge că ţara sa are destinaţii de vacanţă sigure.

Grecia vrea să recupereze pierderile înregistrate în sectorul turistic şi face eforturi să-şi promoveze staţiunile de la mare. Ministrul grec al turismului a început un turneu în Olanda şi Danemarca, pentru a convinge că ţara sa are destinaţii de vacanţă sigure. Numai din Olanda, înainte de pandemie, cam un milion şi jumătate de turişti veneau, anual, la plajă în Grecia.


Corespondenţă din Atena - Michaela Lamprinidou: Turismul este un pilon important al economiei elene, însă pademia de coronavirus a avut un impact direct asupra acestui sector economic, atât de înfloritor în anii precedenţi. Pentru Grecia, absenţa turiştilor este o catastrofă, iar reprezentanţii ramurii turistice se tem mai mult de colapsul economic decât de pandemie, având în vedere că întregul lanţ valoric din turism este interconectat; de la vasele de croazieră, la alţi operatori, la companiile aeriene, hoteluri şi cazare sau taverne şi restaurante, chiar dacă ministrul de finanţe a anunţat că sectorul turistic va fi susţinut anul acesta cu aproximativ 400 de milioane de euro, bani proveniţi din Fondul de Redresare şi Rezilienţă. Conştient de faptul că într-o asemenea criză mondială ramura turistică are nevoie şi ajutorul autorităţilor de resort, ministrul turismului, Haris Theoharis, a lansa încă din primăvară campania turistică "Blue Freedom" şi a pus un accent deosebit pe diplomaţia turistică, având contacte cu omolgii europeni, dar mai ales cu touroperatorii internaţionali. În acest context, Haris Theoharis face astăzi o vizită la Amesterdam, unde are programate o serie de întâlniri cu cei mai mari touroperatori olandezi şi cu Frank Oostdam, preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Turims din Olanda; şi va acorda un interviu pentru mass-media olandeză, iar mâine va face în acelaşi scop o vizită la Copenhaga. Scopul acestui miniturneu este de a prezenta măsurile luate de administraţia de la Atena, pentru asigurarea unui sezon turistic COVID-free, în condiţiile în care Grecia încă mai figurează pe lista portocalie a Olandei, dar şi altor ţări care în trecut preferau Grecia ca destinaţie turistică pentru vacanţa de vară, deşi, astăzi, majoritatea insulelor din Marea Egee sunt pe lista verde. Trendul pandemiei este în declin şi programul naţional de vaccinare continuă în ritmuri alerte.


Etichete Greciaolandadanemarcapandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live