Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

12 Martie 2018
Vizualizari: 643
Comentează add

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pe 27 februarie propunerii ministrului de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA.

Ministrul Tudorel Toader e gata să sesizeze CCR pentru demiterea şefei DNA

sorin-motatu

  Ministrul Justiției, Tudorel Toader (stânga) și deputatul Eugen Nicolicea (dreapta). Foto: Agerpres.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că este pregătit să sesizeze Curtea Constituţională în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu va da curs solicitării sale de revocare a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

El a precizat că aşteaptă motivarea avizului dat de Secţia pentru procurori a CSM şi decizia şefului statului. La o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader a mai spus că e dificil să feliciţi pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituţia, referindu-se la şefa DNA.  

Ministrul Justiţiei a anunţat pe 22 februarie că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ''acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept''. Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pe 27 februarie propunerii ministrului de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA.


Etichete tUDOREL tOADERlAURA cODRUŢA kOVEŞIdnaCORUPŢIECONSTITUŢIONALĂ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live