Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA continuare Sâmbătă, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Decembrie 2017
Vizualizari: 769
Comentează add

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, informează că a dat curs invitației de prezentare a evoluțiilor legislative din România referitoare la legile justiției.

Ministrul Tudorel Toader: am dat curs invitaţiei Comisiei de la Veneţia

radu-dobritoiu

Pe contul său de Facebook, ministrul justiţiei Tudorel Toader informează că a dat curs invitaţiei Comisiei de la Veneţia pentru a prezenta evoluţiile legislative din România referitoare la legile justiției.

Ministrul Tudorel Toader scrie că, în marja reuniunii, a avut o întrevedere cu domnul Marin Mrčela, președintele Grupului de state împotriva corupției (GRECO).

Comisia de la Veneţia, creată în 1990, este un organ consultativ al Consiliului Europei în chestiuni constituţionale. Comisia este recunoscută pe plan internaţional drept o instanţă de reflectare independentă. Comisia de la Veneţia contribuie, în egală măsură, la diseminarea şi dezvoltarea patrimoniului constituţional comun, jucând un rol unic în acordarea promptă a unor soluţii constituţionale pentru statele în tranziţie, conform standardelor şi bunelor practici în domeniu.

Comisia de la Veneţia îşi propune drept scop să difuzeze şi să dezvolte justiţia constituţională,  în special prin intermediul schimbului de informaţie. Aşa a fost înfiinţată în 1993 baza de date jurisprudenţiale CODICES, regrupând cele mai importante decizii şi hotărâri emise de Curţile membre.

La solicitarea unei curţi constituţionale, Comisia de la Veneţia adoptă, cu titlu consultativ, Avize amicus curiae asupra unor chestiuni de drept constituţional comparat şi internaţional. De-a lungul celor 20 de ani de existenţă, Curtea Constituţională a solicitat Opinia amicus curiae asupra unor probleme de drept de un impact  major pentru societate.


Etichete Comisia de la VenetiaModificarea legilor justitieiTudorel Toader

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live