Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

19 Mai 2019
Vizualizari: 1026
Comentează add

Ministrul Transporturilor, vizită în jud. Galați

maria-mandita-galati

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc (stg). Foto: Maria Mandita.

În şedinţa de Guvern de joia acesata sau, cel târziu, peste două săptămâni, pe ordinea de zi a şedinţei se va afla o modificare legislativă prin care construcţia aeroporturilor să poată fi finanţată prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, astfel încât să se poată înfiinţa, la Galaţi, un aeoroport de călători.

Declaraţia a fost făcută, astăzi, la Galaţi, de ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, după ce acesta a fost condus de autorităţile locale în zona pretabilă a se realiza lucrarea, pe o suprafaţă de aproximatriv 150 de ha – la graniţa comunei Braniştea cu Smârdan.

Potrivit lui Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi – instituţie care a realizat deja un studiu de trafic şi unul de oportunitate - , aeroportul ar putea avea 800.000 de potenţiali călători pe an, putând ajunge în câţiva ani al treilea aeroport, ca trafic, după Cluj şi Bucureşti.

Potrivit ministrului Cuc, un aeroport la Galaţi ar putea avea un trafic de călători chiar şi mai mare în contextul realizării altor lucrări de mare infrastructură, precum drumul expres Brăila-Focşani (de legătură către autostrada A 1), precum şi podul peste Dunăre.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat, astăzi, la Galaţi, unde a verificat, personal, în teren, stadiul lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Tecuci şi a vizitat alte două amplasamente a altor două mari viitoare obiective de infrastructură – aeroportul de la Galaţi şi centura ocolitoare a municipiului Galaţi. 

Min. Transporturilor despre UBER

În curând va fi finalizat proiectul de ordonanţă de Guvern privind funcţionarea platformelor online pentru transportul persoanelor de tip Uber, a anunţat, astăzi, la Galaţi, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Potrivit acestuia, la proiectul de oprdonanţă de Guvern se lucrează de circa 3 săptămâni, împreună cu reprezentanţi ai gestionarilor acestor platforme online.

Ministrul Transporturilor a precizat că astfel de platforme nu fac piraterie, atât timp cât declară la stat veniturile încasate şi că statul încearcă să combată pirateria fiscală.


Etichete TransporturiCNAIRgalatirazvan cucguvernministerul transporturiloraeroporttecucicenturauber

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live