Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

23 Iulie 2019
Vizualizari: 583
Comentează add

Ministrul transporturilor: În acest an vor fi deschiși mai puțini kilometri de autostradă decât estimarea inițială.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, bilanţul la șase luni

alex-lancuzov

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc (stg). Foto: Maria Mandita.

Ministrul transporturilor anunţă că în acest an vor fi deschiși mai puţini kilometri de autostradă decât estimarea iniţială - o reducere de la 180 la 100 de kilometri.

Răzvan Cuc, care şi-a prezentat azi bilanţul la șase luni de când e în funcţie, spune că loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (cu o lungime totală de 43 de kilometri) vor fi deschise circulaţiei simultan, peste două săptămâni.

El a explicat că la începutul anului au fost făcute estimări nerealiste privind numărul total de kilometri de autostradă.


Răzvan Cuc: Pot să spun, în acest moment, că nu am crezut că vor fi finalizați 180 de kilometri, noi având în lucru, în momentul în care eu am intrat în mandat, undeva la 120 de kilometri. Eu, în momentul de față, la ce am evaluat și am discutat cu constructorii, vorbim de Lugoj-Deva 3-4, de Chețani-Iernut, vorbim de Râșnov-Cristian, vorbim de Biharia-Borș, de acel tronson din Suplacu de Barcău-Borș care este în execuție, de varianta de ocolire a Bacăului - nu în integralitate, doar 16 kilometri - și dacă le vedeți însuma, o să vedeți că veți ajunge undeva la 100 de kilometri de autostradă dați în trafic.


Realizator: În privinţa proiectului pentru viitoarea autostradă Ploieşti-Comarnic-Braşov, ministrul transporturilor spune că va relansa imediat licitaţiile pentru construirea centurilor Comarnic şi Buşteni, care au fost blocate la nivelul Companiei de Drumuri şi că va fi nevoie de un vot în Parlament pentru ca autostrada să fie declarată obiectiv de interes naţional.

Reporterul nostru, Alexandru Lancuzov, amintește că duminică, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul renunţă la varianta parteneriatului public-privat pentru această autostradă, care ar urma să fie realizată cu fonduri de la buget.


Etichete ministerul transporturilorrazvan cucautostradakilometribilant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live