Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Martie 2021
Vizualizari: 449
Comentează add

Ministrul Transporturilor le-a cerut scuze bucureștenilor

radiojurnal

 Staţie de metrou la Bucureşti pe Magistrala 1.       Foto: Sergiu Şteţ.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, le-a cerut scuze bucureștenilor pentru că nu au putut circula cu metroul din cauza protestului început în cursul dimineții. Într-o declarație de presă șeful Ministerului Transporturilor, în subordinea căruia funcționează Regia Metrorex, a subliniat că din cei aproximativ 5.000 de angajați de la metrou doar câteva sute sunt implicaţi în protest.
 
Cătălin Drulă a cerut autorităților responsabile cu ordinea publică să intervină pentru restabilirea circulației metroului, precizând că a discutat despre acest subiect cu premierul Cîţu și cu ministrul de Interne, Lucian Bode.
 
"În momentul de faţă metroul nu circulă, din cauza unei situaţii care ține de zona de ordine publică. Avem autorități în zona de ordine publică, trebuie să își facă datoria, acolo fiind o acțiune ilegală pe absolut toate planurile. Nu este o acțiune sindicală, nu este grevă declarată. Legea 55 nu permite organizarea pe timp de pandemie. Avem autorități responsabile cu ordinea publică şi sunt convins că vor acționa, dacă, și repet, nu îmi doresc să se ajungă acolo, dar dacă oamenii, care eu cred că cei mai mulţi sunt manipulați de liderul sindical, nu renunță la această acțiune absolut abuzivă. Este o infrastructură critică a statului român, nu este în proprietatea domnului Rădoi. Bucureștenii au dreptul să circule cu metroul și statul nu va mai da niciun pas în spate în fața mafiei", a declarat ministrul Transporturilor.
 
Metroul bucureștean nu circulă nici la această oră, ca urmare a protestului unor angajați care susțin că acțiunea lor este una spontană, generată de decizia noii conduceri a Metrorex de a suspenda majorarea salarială de 18 procente și cea a Ministerului Transporturilor de a cere sindicatului angajaților de la Metrou să elibereze spațiile comerciale din stațiile de metrou, cu termen limită 2 aprilie.
 

Etichete Cătălin DrulăMetrorexmetrou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live