Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

24 Martie 2019
Vizualizari: 502
Comentează add

Răzvan Cuc l-a criticat din nou ieri pe fostul director al companiei Tarom, Werner Wolf.

Ministrul transporturilor, critici la adresa conducerii Tarom

ani-sandu

Compania TAROM urmează să anuleze mai multe curse pentru că avioanele zboară cu prea puţini pasageri la bord, potrivit ministrului transporturilor.

Răzvan Cuc l-a criticat din nou ieri pe fostul director al companiei Tarom, Werner Wolf.

A vorbit despre pierderi de zeci de milioane de lei şi despre rute nerentabile. Aceasta după ce fostul şef al TAROM adusese argumente că în timpul mandatului său a reuşit să inverseze trendul care ducea compania către faliment.

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit ieri cu explicaţii privind decizia de a-l schimba din funcţie pe directorul Werner Wolf. L-a criticat dur pentru că în madatul său compnaia ar fi întregistrat pierderi considerabile. A mai spus că fostul şef al Tarom a introdus curse noi fără studii de rentabilitate, precum cele de la Sibiu către Stuttgart sau Munchen sau cele de la Timişoara către Chişinău şi Paris.

Răzvan Cuc: Ştiţi cu ce grad de încărcare zburau cursele astea? 25%. Dacă luăm un ATR însemna că zbura un ATR cu 10 pasageri la bord. Mai mult decât atât, anunța dânsul /.../ la cel moment, deschiderea București - Baku. Nu s-a efectuat nici o cursă, dar în schimb au fost făcute cheltuieli pentru deschiderea curselor şi şi acum încă se plătește pentru această cursă care s-a dorit a fi deschisă.

Ministrul transporturilor a concluzionat ca noua conducere a TAROM trebuie sa facă de urgenţă un audit şi să anuleze aceste curse. Reacţia sa a venit la două zile după ce fostul director argumentase cu cifre că mandatul său a fost unul performant.

Werner Wolf a precizat că operatorul aerian naţional a obţinut în 2018 cele mai mari venituri din ultimii şapte ani, aproape un miliard şi jumătate de lei, şi cel mai bun grad de încărcare a aeronavelor 73%, cu peste 2,8 milioane de pasageri.

De asemenea, cota de piaţă a TAROM ar fi crescut la 13,4% în 2018 de la 12 procente în anul precedent, prima creştere din ultimii cinci ani.  

Werner Wolf fusese numit în funcţia de director al TAROM la sfârşitul anului 2017. El a venit în această poziţie de la conducerea reprezentanţei unui mare producător auto german pentru zona Timişoara-Arad.


Etichete taromcuc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live