Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, grupa A - continuare Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

16 Februarie 2016
Vizualizari: 1325
Comentează add

Ministerul Transporturilor caută un consultant extern pentru restructurarea CFR Marfă, dar în paralel lucrează și la o strategie internă pentru eficientizarea activităților.

Ministrul Transporturilor: CFR Marfă nu e de vânzare

alex-lancuzov

Ministrul transporturilor, Dan Costescu Foto: gov.ro.

Ministerul Transporturilor caută un consultant extern cu experiență pentru restructurarea companiei CFR Marfă, dar în paralel lucrează și la o strategie internă pentru eficientizarea activităților.

Este vorba despre cinci măsuri care vor fi puse în practică anul acesta pentru "însănătoșirea" transportatorului feroviar de marfă a explicat la Comisia de Transporturi din Senat, ministrul de resort Dan Costescu care nu susține varianta privatizării.

"Ne referim la un pachet de măsuri foarte concret de restructurare bazat pe cinci piloni; primul pilon este realinierea activelor pe care le are CFR Marfă cu noua situație, al doilea pilon este practic restructurarea creanțelor și a datoriilor, al treilea –eventuale restructurări de personal care repet nu sunt neapărat reduceri de personal pot fi și extinderi de activitate, pilonii patru și cinci sunt managementul și respectiv strategia care nici ea nu este de neglijat. CFR Marfă, dacă va fi vândută vreodată- din punctul meu de vedere- va fi vândută cu un profit substanțial pentru statul român și pentru a fi în măsură să vindem trebuie să-o restructurăm și să o facem vandabilă. În momentul de față ar fi o idee foarte proastă să înceapă un proces de privatizare”, a spus ministrul Dan Costescu.

Restructurarea companiei CFR Marfă, potrivit strategiei prezentate, va dura aproximativ 2 ani.

CFR Marfă mai are aproape 6400 de angajați, 900 de locomotive și 32 000 de vagoane. 


Etichete Ministerul Transporturilorministrul Dan Costescuprivatizarea CFR Marfărestructurare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live