Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 August 2018
Vizualizari: 422
Comentează add

Ministerul Transporturilor derulează proiecte de infrastructură cu o valoare de 11 miliarde de euro.

Ministrul Transporturilor, bilanț după primele şase luni de mandat

radiojurnal

Ministrul transporturilor, Lucian Șova. Foto: Agerpres.

Ministerul Transporturilor derulează proiecte de infrastructură cu o valoare de 11 miliarde de euro, de două ori mai mult faţă de suma asigurată prin fonduri europene, a anunţat astăzi ministrul de resort, Lucian Şova, la conferinţa de bilanţ pentru primele şase luni de mandat.

El a spus că în prezent, pe cele 11 şantiere de autostradă în lucru, cu o lungime totală de 140 de km, constructorii nu mai au nicio barieră administrativă sau financiară, un proces care va fi pus în practică în curând şi pe şantierele de cale ferată:  


Lucian Şova: Ştim cu toţii că este foarte important ca un antreprenor să poată beneficia de culoarul de expropriere de indicatori tehnico-economici aprobaţi, astfel încât şantierul să evolueze. Acest lucru se întâmplă şi la şantierele pe cale ferată, astfel încât să nu fim puşi în faţa riscului ca unii antreprenori să mai facă revendicări pe care să le impute statului român.


Realizator: Ministrul Lucian Şova a mai spus că pe circuitul de avizare se află un proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea Legii construcţiilor astfel încât să se accepte şi recepţii parţiale la lucrări. În prezent legislaţia nu mai permite deschiderea de autostrăzi fără ca toate lucrările prevăzute în proiect să fie finalizate, precizează reporterul nostru Alexandru Lancuzov


Etichete Ministerul Transporturilorlucian sovainfrastructura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live