Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

30 Mai 2017
Vizualizari: 3316
Comentează add

Am aflat mai multe amănunte despre Ordonanța de urgență nr. 38/2017 privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului, de la Marius Dunca, ministrul MTS.

Ministrul Tineretului și Sportului – Marius Dunca la Contracronometru

-

  Foto: Cătălin Cîrnu

Odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii educației fizice și sportului a intrat în vigoare, ceea ce înseamnă că avem o reglementare clară pentru finanțarea activităților sportive de către administrația publică locală.

 
Totodată sportivii își vor putea desfășura activitatea într-un cadru legal în baza unui contract de activitate sportivă, în condițiile în care până acum potrivit prevederilor legii educației fizice și sportului, structurile sportive de drept public nu puteau încheia raporturi juridice specifice activității sportive cu sportivii de performanță și astfel exista riscul blocării activității sportive de performanță. 
 
 
Ordonanța de urgență și prevederile acesteia sunt un prim pas pentru ordonarea activității sportive, urmând să se intervină asupra Legii sponsorizarii activitatilor sportive și ulterior și asupra Legii sportului acolo unde se dorește prioritizare spre federațiile olimpice sau spre cele care au un potențial uriaș să devina sport de masă. 
 
Întreaga discuție cu ministrul Tineretului și Sportului – Marius Dunca din cadrul emisiunii Contracronometru la RRA, o puteți asculta aici... 
 
 

Etichete ContracronometruministruMarius Duncasportordonanta de urgentaMTS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live