Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

1 Octombrie 2012
Vizualizari: 1500
Comentează add

Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat pe probleme de sănătate. Raed Arafat preia interimatul la ministerul sănătăţii.

Ministrul sănătăţii Vasile Cepoi şi-a dat demisia

paul-poterasi

Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi. Foto: Agerpres.

Ministrul sănătăţii Vasile Cepoi a demisionat din funcţie.

Vasile Cepoi a solicitat luni după-amiază primului ministru eliberarea din funcţia de ministru al sănătăţii astfel că pentru perioada următoare doctorul Raed Arafat va prelua toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al sănăţăţii.

Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat pe probleme de sănătate, potrivit redactorului nostru Angela Matei.

Luni nu a fost oferită nicio explicaţie pentru această decizie însă săptămâna trecută Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie pentru conflict de interese în cazul lui Vasile Cepoi.

ANI a sesizat DNA

ANI a sesizat săptămâna trecută DNA în vederea cercetării ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU, pe vremea când acesta era director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

ANI susţine că Vasile Cepoi ar fi participat, în calitate de director al DSP Iaşi, la luarea unei decizii, prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituţia pe care o conducea la acea dată ca partener în proiectul 'Calitate şi performanţa în sistemul sănătăţii publice din România' derulat în baza Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ulterior, Vasile Cepoi şi soţia sa au fost angajaţi în cadrul proiectului şi au obţinut venituri de natură salarială de la o fundaţie participantă, mai anunţa ANI.

Vasile Cepoi neagă acuzaţiile

Vasile Cepoi a declarat atunci, pentru Agerpres, că nu a avut o poziţie de decizie în proiectul despre care vorbeşte Agenţia Naţională de Integritate, ci a predat doar cursuri şi că îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie ANI pentru ştirbirea imaginii publice.

Potrivit ANI acesta ar fi acumulat trei funcţii în aceeaşi perioadă de timp.

Iniţial guvernul a precizat că nu se va lua nicio decizie până când nu se va pronunţa justiţia printr-o decizie irevocabilă, însă luni Vasile Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcţie, iar primul ministru a semnat cererea de demisie.
 


Etichete Vasile Cepoidemisieministerul sănătăţiiRaed Arafat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live