Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

25 Septembrie 2012
Vizualizari: 2455
Comentează add

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat DNA în vederea cercetării ministrului sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese.

Ministrul sănătăţii respinge acuzaţiile de conflict de interese

razvan-stancu

Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi. Foto: Agerpres.

Guvernul consideră că acuzaţiile aduse ministrului sănătăţii, Vasile Cepoi, sunt grave şi că este absolută nevoie de clarificarea lor, în cel mai scurt timp, potrivit redactorului Radio România Actualităţi Angela Matei.

Într-un comunicat al executivului se precizează că dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile de conflict de interese şi corupţie Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru.

El se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere, în acest caz.

Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi, a precizat, marţi, printr-un comunicat postat pe siteul ministerului că nu a avut o poziţie de decizie în proiectul despre care vorbeşte Agenţia Naţională de Integritate, ci a predat doar cursuri, şi că îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie ANI pentru ştirbirea imaginii publice.

"Nu am avut o poziţie de decizie în proiect am predat doar cursuri. Înainte de a intra în acest proiect, am consultat legea şi juriştii, care mi-au spus că participarea mea nu încalcă prevederile legale. Nu ştiu pe cine serveşte ANI cu acest comunicat de presă care încalcă principiul confidenţialităţii pe care îl invocă în finalul comunicatului. Consider că am fost pedepsit deja prin ştirbirea imaginii publice înainte ca instanţele să se fi pronunţat cu privire la suspiciunile ridicate de cei care m-au învinuit. Îmi rezerv dreptul să acţionez în justiţie ANI pentru ştirbirea imaginii publice", a afirmat ministrul sănătăţii.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în vederea cercetării ministrului sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU, pe vremea când acesta era director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Potrivit unui comunicat al ANI, Vasile Cepoi a deţinut în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi funcţiile de director executiv (în perioada 27 martie - 25 mai 2009) şi director coordonator (26 mai 2009 - 16 august 2010).

Începând cu 8 septembrie 2010, lui Vasile Cepoi i-au fost delegate atribuţiile şi responsabilităţile specifice funcţiei publice de conducere vacante de director executiv, potrivit ANI.

Ulterior, la 4 noiembrie 2010, acesta a fost numit în funcţia de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în urma unui concurs, funcţie pe care a deţinut-o până la numirea sa ca ministru al Sănătăţii.

ANI susţine că Vasile Cepoi a participat, în calitate de director al DSP Iaşi, la luarea unei decizii, prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituţia pe care o conducea la acea dată ca partener în proiectul "Calitate şi performanţa în sistemul sănătăţii publice din România" derulat în baza Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).


Etichete vasile Cepoiguvernministerul sănătăţiiANIDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live