Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Septembrie 2020
Vizualizari: 375
Comentează add

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, despre capacitatea spitalelor Covid-19

radiojurnal

   

Copilul infectat cu SARS-CoV-2 și internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Victor Gomoiu din capitală este în stare stabilă spre bună, spun medicii care îl îngrijesc. El nu este intubat, dar are nevoie de mască de oxigen pentru a respira.
 
Este vorba de un pacient în vârstă de aproape zece ani, transferat de la Buzău și la care a fost identificat un sindrom inflamator acut pe care specialiștii asociază infecției cu noul coronavirus. Este vorba de o hiperinflamație care afecteaza toate organele, dar mai ales inima și plămânii, și care a mai fost semnalată și în alte țări la copii diagnosticați cu COVID-19.
 
Este singurul caz atât de grav la copii până la acest moment, în România, a precizat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care a prezentat și situația actuală privind capacitatea spitalelor de a trata pacienții aflați în situații mai dificile.
 
Nelu Tătaru: În acest moment, în București sunt 30 de paturi pentru copii, ATI, din care patru sunt pentru nou-născuți. La nivel naţional sunt în jur de 67 de paturi, mai avem încă 17 paturi în evaluare la fiecare din spitalele județene, pentru copii mă refer. La nivel total, avem în acest moment 1050 de paturi de terapie intensivă complet dotate pentru patologia Covid. După cum știți, sunt 460 astăzi în Terapie Intensivă. Evoluția ne va arăta și măsurile /.../ care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem acel platou în jur de 1500 - 1600 și evaluarea să o facem nu numai zilnic, săptămânal, și la cele două săptămâni, efectul școlilor îl vom vedea la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie. Opinia mea este că măsurile trebuie păstrate: masca, distanțarea și dezinfectantul.
 
(PH)

Etichete Covid-19spitaleministrul sanatatiiNelu Tataru(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live