Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Aprilie 2021
Vizualizari: 242
Comentează add

Ministrul sănătății face apel la populație să respecte legislația în vigoare, pentru a permite stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ministrul sănătății face apel la populație

florin-lepadatu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. FOTO: gov.ro.

Prioritatea autorităților este salvarea de vieți omenești,  în condițiile în care pandemia de coronavirus afectează tot mai multe persoane tinere, inclusiv copiii.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat o serie de măsuri, printre care suplimentarea paturilor la terapie intensivă în unele spitale.

Este vorba despre Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic, Colțea sau Colentina.

Ministerul vrea, de asemenea, să reducă presiunea pe unitățile de primiri urgențe prin redirecționarea cazurilor către unități spitalicești, care nu au oferit până acum servicii de urgență.

Vlad Voiculescu face apel către populație să respecte legislația în vigoare.


Vlad Voiculescu: Vă amintiţi că la începutul crizei, atunci când se vorbea despre un pacient, erau făcute publice comorbiditățile. Ştiam că acest virus face rău oamenilor care au deja anumite comorbidități. Ei bine, vedem acum și persoane sănătoase, care nu numai că ajung să fie internate în spital, ci dezvoltă chiar forme grave ale bolii. Vedem de asemenea copii. Avem în acest moment 167 de copii internați, din care 16 sunt în secții ATI, doi dintre aceștia sunt intubați. Din totalul pacienților cu forme critice, mai mult de o treime sunt pacienți intubați, asta spre deosebire de începutul pandemiei, când proporţia formelor severe și critice era semnificativ mai redusă, informează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.


Etichete VladVoiculescu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live