Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

18 Ianuarie 2018
Vizualizari: 576
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, cere medicilor de familie să continue vaccinarea antigripală, în condiţiile în care s-au înregistrat deja două decese cauzate de gripă.

Ministrul sănătăţii face apel la continuarea vaccinării antigripale

-cristina-grecu

Florian Bodog, ministrul sănătăţii  Sursa foto: florianbodog.wordpress.com.

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, cere medicilor de familie să continue vaccinarea antigripală şi luna aceasta, în condiţiile în care s-au înregistrat deja două decese cauzate de gripă.

Un milion de doze de vaccin au fost disponibile în acest sezon de iarnă, dublul cantităţii achiziţionate anul trecut. 700 de mii de persoane s-au vaccinat, aşadar mai sunt disponibile 300 de mii de doze de vaccin pentru categoriile de risc, ne-a precizat ministrul sănătăţii, Florian Bodog.

Florian Bodog: Campania de vaccinare este adresată persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, mă refer aici la personal medical, persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special cu boli respiratorii, cardiovasculare, boli metabolice, copii, bătrâni instituţionalizaţi, gravide. Pentru aceste categorii este destinat vaccinul.

Reporter: Şi odată făcut acest vaccin, ...

Florian Bodog: Protejează persoana pentru sezonul respectiv, pentru această iarnă.

Reporter: Ce le spuneţi celor care nu au încredere în vaccinare, care cred că vaccinul antigripal poate avea acelaşi efect ca boala?
Florian Bodog: Eu le spun celor care sunt rezervaţi în ceea ce priveşte vaccinarea să se informeze la medicul de familie. Noi punem pe piaţă doar vaccinuri sigure, Ministerul Sănătăţii are o atitudine extrem de responsabilă faţă de populaţia României şi vreau să garantez populaţiei României că vaccinarea antigripală, la fel ca şi toate vaccinările cuprinse în programul nostru de vaccinare este o procedură sigură, este o procedură care previne îmbolnăviri. Este singura procedură care poate preveni boala. Eu cred că mass media ar trebui să fie foarte tranşantă în ceea ce priveşte vaccinarea, să nu permită loc de interpetări în afirmaţiile făcute şi eu vă felicit pentru modul în care aţi reacţionat la solicitarea pe care am făcut-o public, dar şi ne-aţi sprijinit în toată această campanie de vaccinare.

Radio România a desfăşurat o amplă campanie pentru promovarea vaccinării, ca metodă de imunizare împotriva unor boli grave.


Etichete ministrul sănătăţiiFlorian Bodogmedici de familievaccinarecampanie Radio România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live