Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Vartolomei

8 August 2020
Vizualizari: 401
Comentează add

Ministrul sănătăţii este optimist

cristina-vartolomei

 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În pofida cifrelor record anunţate astăzi, ministrul sănătăţii este optimist că în următoarea perioadă numărul de infectări cu coronavirus se va stabiliza.
 
Mai mult, doctorul Nelu Tătaru speră că această stabilizare va fi urmată de o scădere a cazurilor de COVID-19.
 
Depinde însă de modul în care oamenii înţeleg să respecte normele de igienă, să poarte masca şi să păstreze distanţa.
 
Aflat astăzi la Iaşi, ministrul sănătăţii a explicat şi care sunt sursele de infectare din cele mai afectate patru judeţe şi capitală.
 
Are detalii corespondentul nostru, Cristina Vartolomei.
 
Reporter: Ministrul sănătăţii, nelu Tătaru, a declarat că la nivel naţional s-au identificat trei riscuri majore de infectare.
 
Nelu Tătar: Argeş, Dâmboviţa, Prahova. În general sunt de activităţi economice, de transport, navestist intrajudeţean sau interjudeţean. Pe locul trei ar veni, să spune turismul, dar în celelelat regiuni majoritatea sunt din turism.
 
Reporter: În Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi cele patru spitale-suport COVID sunt în prezent 378 de pacienţi, veniţi şi din aalte judeţe din regiune, iar asta înseamnă că s-a atins capacitatea maximă de internare. Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că pentru deblocarea situaţiei s-a cerut ajutorul Spitalului militar din Iaşi.
 
Nelu Tătaru: dacă în urmă cu o lun de zile, să spunem, ne confruntam cu solicitarea pacienţilor de a se externa şi a asimptomaticilor de a nu rămâne o oră în spital, în acest moment ne confruntăm cu temporizarea plecării din spital de către pacienţi chiar şi asimptomatici. De aceea, avem o suprapopulare a tot ce înseamnă secţii de boli infecţioase, pneumologie sau spitalele suport COVID. Am evaluat Spitalul militar cu acordul domnului ministru Ciucă pentru a putea introduce de mâine sau de luni, în circuitul suport COVID a acelui corp de la Spitalul militar.
 
Reporter: Ministrul sănătăţii se aşteaptă ca de săptămâna viitoare să apară o stagnare a ratei îmbolnăvirilor, dar  a atras atenţia că evoluţia situaţiei depinde de modul în care populaţia respectă măsurile sanitare.
 
(PH)
 

Etichete ministrul sanatatiiNelu Tatarucoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live