Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Ianuarie 2022
Vizualizari: 582
Comentează add

În opinia lui Alexandru Rafila, decizia de a suspenda cursurile trebuie să fie luată doar dacă activitatea spitalelor ar fi blocată.

Ministrul sănătăţii despre situaţia în care ar putea fi închise școlile

radiojurnal

    Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. FOTO: gov.ro

Este foarte posibil că în săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară susţinută cu tulpina Omicron, a spus ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, care se reproduce de aproape cinci ori mai repede decât precedentele variante.
 
Însă o proporţie mică de cazuri ajung în spitale, aşa că nu sunt motive să fie întreruptă activitatea şcolară, a explicat ministrul. În opinia sa, decizia de a suspenda cursurile trebuie să fie luată doar dacă activitatea spitalelor ar fi blocată.
 
Alexandru Rafila: Sunt două elemente care trebuie luate în considerare, nu trebuie să fie singurul indicator numărul de cazuri care se înregistrează zilnic, ci şi proporţia de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale spitaliceşti obişnuite, cu oxigen sau terapie intensivă. Decizia trebuie să ţină cont de modul în care se manifestă această variantă din punct de vedere clinic. Dacă vor fi cazuri multe, dar cu o proporţie mică de cazuri care ajung în spital, atunci n-avem nici un motiv să întrerupem activitatea şcolară. Sigur că dacă vor fi cazuri multe şi blocarea spitalelor, atunci poate fi luată o măsură temporară.
 
Ministrul săntăţii a adăugat că în şcoli trebuie să se respecte în continuare măsurile de protecţie sanitară, iar sălile de clasă trebuie aerisite după fiecare oră.
 

Etichete alexandru rafilaministrul sanatatiiscoli(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live