Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

4 Februarie 2019
Vizualizari: 447
Comentează add

Ministrul sănătăţii afirmă că probele chimice prelevate din punctele de colectare a apei din Bucureşti sunt în limitele normale.

Ministrul sănătății despre calitatea apei din București

daniela-manuta

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea. Foto: Agerpres.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă că probele chimice prelevate de către inspectori din şapte puncte de colectare a apei din Bucureşti sunt în limitele normale.

Ea a precizat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că furnizorul de apă trebuia de la început să colaboreze cu autorităţile pentru o bună informare a cetăţenilor.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a mai susţinut că nu a comunicat informaţii false atunci când a spus că sunt probleme cu apa potabilă în anumite sectoare din Capitală.

Tot oficialul de la sănătate a declarat că rezultatele probeor chimice prelevate de Institutul de Sănătate Publică din cele şapte puncte au fost în limite nromale, dar unii dintre indicatori au fost aproape de limita maximă.

Sorina Pintea a mai declarat că furnizorul de apă a refuzat să constituie echipe mixte de verificare, în urma sesizărilor venite de la cetăţeni privind calitatea apei din sectoarele 6 şi 5, prelevarea de probe fiind realizată de Direcţia de Sănătate Publică, iar analizele au fost făcute în laboratoatele Institutului de Sănătate Publică.

Ministrul a mai spus că furnizorul de apă, respectiv Apa Nova ar fi trebuit să anunţe dacă au existat anumite probleme, iar în lipsa comunicării, a decis să emită acel comunicat de presă prin care recomandă prudenţă în consumul apei.

Sorina Pintea a avut şi o replică pentru ministrul apelor şi pădurilor, întrebându-l de ce a fost nevoie de dublarea fluxului de apă de la Staţia de captare a apei din Argeş, dacă parametrii de amoniu erau în limitele prevăzute de lege.

Şi tot Sorina Pintea a mai spus că dacă furnizorul de apă ar fi înţeles că trebuia să comunice dacă ar fi existat depăşirea anumitor parametri, nu s-ar mai fi ajuns în această situaţie şi consideră că subiectul este politizat.


Etichete Ministrul sănătăţiiprobele chimice prelevatepunctele de colectare a apei din Bucureştisunt în limitele normaleapa nova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live