Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Noiembrie 2019
Vizualizari: 394
Comentează add

Anchetă disciplinară în cazul decesului tinerei de 19 ani din Brăila, Ana Maria Păduraru, care a murit la o lună după ce a născut.

Ministrul sănătăţii cere o acţiune de control la Spitalul Judeţean Brăila

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a anunţat o anchetă disciplinară în cazul decesului tinerei de 19 ani din Brăila, Ana Maria Păduraru, care a murit la o lună după ce a născut.

Tânăra s-a simţit rău şi a solicitat de două ori ajutorul medicilor, care de două ori i-au stabilit un diagnostic greşit.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Preşedintele Colegiului Medicilor, dar şi ministrul sănătăţii, Victor Costache, au făcut, ieri, apel la calm, după ce ambulanţa care transporta doi pacienţi la spital a fost atacată, la Brăila, cu pietre de către rude şi alte persoane revoltate de moartea tinerei.  

Victor Costache: "Transmit părerile de rău şi empatia faţă de suferinţa familiei, dar rog pe toţi cei implicaţi, inclusiv mass-media, să păstrăm calmul asupra acestei tragedii până la aflarea adevărului. Nu este normal ca puţinii profesionişti pe care îi mai avem în ţară atât medici, cât şi asistente medicale sau personal din cadrul ambulanţei să fie atacaţi". 

Ministrul sănătăţii a solicitat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgenţă o acţiune de control la Spitalul Judeţean.

Potrivit Institutului de Medicină Legală, tânăra ar fi a murit din cauza unei septicemii, cauzate de un rest de placentă rămas în organism.

Ieri, poliţia a anunţat că a întocmit dosar penal pentru distrugere celor 25 de persoane, care au atacat ambulanţa.

(editor online R.S.)


Etichete Victor Costacheministrul sănătăţiiacţiune de controlSpitalul Judeţean BrăilaPreşedintele Colegiului Medicilor din RomâniaGheorghe Borceandecesului tinerei de 19 ani din BrăilaAna Maria Pădurarumedicidiagnostic gresit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live