Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Mai 2022
Vizualizari: 256
Comentează add

Asigurările private de sănătate ar trebui încurajate în România, deoarece pot reprezenta fonduri suplimentare în sistem, spune ministrul sănătății.

Ministrul sănătății: Asigurările private de sănătate ar trebui încurajate

radiojurnal

 Alexandru Rafila. Foto: Radio România Oltenia

Asigurările private de sănătate ar trebui încurajate în România, deoarece pot reprezenta fonduri suplimentare în sistem, spune ministrul sănătății, care remarcă însă că destul de puține persoane beneficiază de deducerea de la taxarea prevăzută legal, în limita a 400 de euro pe an.

Doctorul Alexandru Rafila subliniază că este important să se identifice noi resurse pentru finanțarea sistemului medical, mai ales că scumpirile generale din ultima perioadă au dus la costuri care de multe ori depășesc sumele alocate pentru decontarea lor.

Alexandru Rafila: Evident că nivelul de decontare nu ține totdeauna seama de costul real al serviciilor de sănătate, mai ales că în ultima vreme costurile au crescut la diverse servicii, începând cu utilități, terminând cu produse medicale, dispozitive și așa mai departe. Noi avem un sistem, decontare pe caz rezolvat. Rămâne de văzut dacă în viitor vom continua cu același sistem, îl vom modifica, dar este un proces. Bugetul este un lucru limitat și trebuie totdeauna să ții cont. Ceea ce cred eu este că trebuie să aducem și bani noi în sistemul de sănătate, să încurajăm asigurările private de sănătate. Există o sumă deductibilă pentru fiecare angajat, de 400 de euro, care poate fi dedusă, dacă cineva își încheie o asigurare suplimentară de sănătate. Foarte puțini oameni accesează acest sistem și cred că acest sistem ar putea să aducă resurse noi în sistem.
 

Etichete asigurări private de sănătateAlexandru Rafila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live