Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

2 Mai 2018
Vizualizari: 690
Comentează add

La începutul săptămânii viitoare sindicaliştii SANITAS vor declanşa o grevă de avertisment şi nu este exclusă chiar greva generală pentru care sunt consultaţi membrii de sindicat.

Ministrul Sănătăţii are o nouă întâlnire cu reprezentanţii sindicaliştilor

adriana-turea

 Ministrul Sănătății, Sorina Pintea (stanga). Foto: Arhiva RRA.

 Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, are o nouă întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul sanitar, nemulţumiţi de reducerea sporurilor în urma aplicării Legii salarizării. Reprezentanţii Federaţiei SANITAS aşteptau ca la întâlnirea de miercuri, 2 mai, cu ministrul Sănătăţii, Sorin Pintea, să li se prezinte soluţiile, în urma cărora niciun angajat din sistemul sanitar să nu piardă la salariu.

Săptămâna trecută, prim-vicepreşedintele SANITAS, Iulian Popescu, spunea că soluţia este la Legea salarizării. El susţinea că trebuie modificat procentul de 30% pentru sporuri, eliminarea continuităţii din acest procent, astfel încât să nu se ajungă în situaţia de a nu mai plăti sporuri pentru gărzile medicilor şi sporuri pentru sâmbătă şi duminică, pentru restul personalului medical.

Pe 7 mai, este anunţată o grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore, iar pe 11 mai, grevă generală pentru care se strâng semnături. Premierul Vioroca Dăncilă a format un grup de lucru, alcătuit din manageri ai diverselor instituţii din subordinea comunităţilor locale sau a Ministerului Sănătăţii, care au prezentat un set de propuneri care ar vor putea rezolva parţial problema sporurilor celor care au pierdut din venit.

Sindicatele cer modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% care limiteaza acordarea sporurilor în noul Regulament. De asemenea, angajaţii din sănătate cer creşteri salariale pentru tot personalul din sanatate şi asistenţă socială.  


Etichete SANITASIulian PopescuSorina Pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live