Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Mai 2021
Vizualizari: 291
Comentează add

Ministrul sănătăţii a făcut din nou apel către medicii de familie să se implice în campania naţională de imunizare.

Ministrul sănătăţii: Apel către medicii de familie

radiojurnal

  Ministrul Sănătății, Ioana Mihailă. Foto: gov.ro

Aproape 3.630.000 de români s-au vaccinat anti-COVID cu cel puţin o doză, însă ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, estimează că ţinta stabilită de autorităţi de cinci milioane de vaccinaţi până la 1 iunie va fi atinsă la mijlocul lunii viitoare. 
 
Ministrul sănătăţii a făcut din nou apel către medicii de familie să se implice în campania naţională de imunizare.
 
Ieri au fost raportate peste 100 de mii de vaccinări în 24 de ore, dar mai bine de jumătate dintre acestea au fost cu doza de rapel.
 
Maratoanele de vaccinare organizate în mai multe oraşe din ţară par să fie bine primite de populaţie mulţumită de faptul că nu este necesară programarea.
 
Un exemplu, peste 16 mii de persoane au fost imunizate în primele 48 de ore ale maratonului din capitală, de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.
 
Pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, acum, este posibilă imunizarea fără programare în oricare centru din ţară şi se amenajează tot mai multe puncte de administrare a serului direct din maşină.
 
De la ora 10:00, pentru o săptămână, pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, sunt deschise 10 fluxuri pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNtech la orice oră, iar astfel de evenimente au fost anunţate pentru sfârşitul săptămânii şi la Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Constanţa, Petroşani sau Ploieşti.
 
Se deschide un nou centru de vaccinare la Iaşi cu trei fluxuri. Nici aici nu este necesară programarea, ci doar prezentarea unui act de identitate.
 
Centrul este amenajat în incinta Cinematografului "Victoria" şi va funcţiona până la ora 21:00, serul folosit fiind cel de la Pfizer BioNtech.
 
(PH)
 

Etichete ministrul SănătățiiIoana Mihailăvaccinaremedici de familie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live