Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 165
Comentează add

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, anunță controale la centrele de vaccinare anti-COVID, iar pentru neregulile depistate vor fi aplicate sancțiuni.

Ministrul Sănătății anunță controale la centrele de vaccinare anti-COVID

adriana-turea

 Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. FOTO: gov.ro.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, anunță controale la centrele de vaccinare anti-COVID, iar pentru neregulile depistate vor fi aplicate sancțiuni.

Controalele vor fi făcute după ce peste 1.000 de persoane care ar fi trebuit să fie vaccinate abia în etapa a treia s-au imunizat în prima, iar între numărul persoanelor care s-au programat pe platforma de programare pentru vaccinare și numărul celor care au fost vaccinați și care au fost trecuți în Registrul Național de Vaccinare există o diferență de 30%.


Reporter: Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că a decis efectuarea controalelor la centrele de vaccinare după ce s-a constatat că în perioada 15 - 23 ianuarie s-au vaccinat 1.353 de persoane, deși erau eligibile pentru etapa a treia.


Vlad Voiculescu: Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment, putem să-i asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ceea ce s-a stabilit. Imediat vom putea să vorbim despre sancțiuni adoptate de către Guvernul României.


Reporter: Ministrul sănătății consideră că procesul de vaccinare poate fi îmbunătățit.


Vlad Voiculescu: În perioada următoare, Ministerul Sănătății și CNCAV vor trebui să vegheze la două vulnerabilități. Una este reprezentată de faptul că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare. Deci există o platformă de programare și există Registrul Național pentru Vaccinare. Ei bine, acestea două trebuie puse împreună. Cred că tot ce are legătură cu procesul de vaccinare trebuie să fie cât se poate de transparent. Avem în acest moment mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Lucrul acesta ne îngrijorează. Nu există o hotărâre de guvern sau o hotărâre a Ministerului Sănătății care să fi aprobat așa ceva.


Reporter: Vlad Voiculescu a mai adăugat că, în acest moment, cifrele nu arată rău și că România se află în primele zece țări la nivel european privind vaccinarea la mia de locuitori.

(RS)


Etichete ministerul sanatatiicoronaviruscontroalecentrevaccinarevlad voiculescu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live