Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

13 Martie 2019
Vizualizari: 642
Comentează add

Sindicaliştii vor şi ca sporurile să le fie calculate în funcţie de salariul de bază din 2019.

Ministrul Sănătăţii a discutat cu sindicalişti SANITAS

adriana-turea

 Ministrul Sănătății, Sorina Pintea (stanga). Foto: Arhiva RRA.

Federaţia SANITAS a pichetat miercuri, 13 martie, Ministerul Sănătăţii, cerând eliminarea din plafonul de 30% a sporului pe care angajaţii din unităţile sanitare şi de asistenţă socială îl primesc pentru zilele de sâmbătă şi duminică şi pentru zilele de sărbătoare lucrate.

Sindicaliştii vor şi ca sporurile să le fie calculate în funcţie de salariul de bază din 2019. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a menționat că va transmite revendicările membrilor SANITAS guvernului şi că plafonarea sporurilor la nivelul lunii decembrie 2018 a dus la o majorare mai mică decât cea așteptată. Ea consideră că nu este vorba de scăderi salariale.

"Din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii important este ca angajații din Sănătate să asigure calitatea actului medical și siguranța pacientului. O parte din revendicările pe care salariații din Sănătate le-au prezentat sunt cunoscute de către Ministerul Sănătății și discutate de altfel cu liderii organizațiilor sindicale încă de la începutul anului. Negocierea contractului colectiv de muncă va fi reluată, pentru că a fost suspendată la solicitarea sindicatelor la un moment dat. Consider că nu era necesar să ajungem la pichetări ca să avem discuţii de genul acesta", a declarat Sorina Pintea.

Președintele Federației SANITAS a precizat că se încearcă să se găsească soluții.

"Cele mai importante și care ţineau strict de Ministerul Sănătății, am încercat să le abordăm şi să găsim soluții în următoarea perioadă, ca să știm ce putem face, dacă vom continua sau nu manifestările noastre și pichetările pe care ni le-am propus. Am abordat contractul colectiv de muncă, dar e o problemă delicată. Noi am întrerupt acestea negocieri o dată cu apariția lui 114, care nu a tras în jos cu multe. Ceea ce doreau colegii noștri nu s-a înfăptuit până la capăt și poate nu în sumele sau în procentele pe care ni le-am dorit", a declarat Leonard Bărăscu care a mai adăugat că protestele vor continua. Săptămâna viitoare va fi pichetat Ministerul Muncii.


Etichete SANITASSorina Pinteasporuriguvernsalariu de bazăLeonard Bărăscu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live