Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Decembrie 2019
Vizualizari: 284
Comentează add

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va face marţi o vizită oficială la Washington, unde are prevăzute întâlniri cu preşedintele Donald Trump şi secretarul de stat Mike Pompeo

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la Washington

florin-lepadatu

  Foto: Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va face marţi o vizită oficială la Washington, unde are prevăzute întâlniri cu preşedintele Donald Trump şi secretarul de stat Mike Pompeo.

Nu există, deocamdată, detalii cu privire la temele care vor fi abordate, Departamentul de Stat precizând doar că vor fi abordate subiecte "regionale şi bilaterale".

Din Washington transmite Doina Saiciuc: "Este prima vizită la Washington a lui Lavrov, după cea controversată din 2017, când au existat alegaţii că preşedintele Trump i-ar fi împărtăşit ministrului rus de externe informaţii secrete în cursul întâlnirilor din Biroul Oval.

Vizita lui Lavrov are loc la o zi după ce inspectorul general al Departamentului Justiţiei, Michael Horowitz, a făcut public un îndelung aşteptat raport, care arată că agenţii FBI nu au fost motivaţi de partizanat politic, atunci când au deschis investigaţiile asupra unor asociaţi ai campaniei Trump în 2016 şi asupra legăturilor lor cu Rusia.

Raportul spune că deschiderea investigaţiilor a fost justificată de nevoia de protejare împotriva unei potenţiale ameninţări la adresa securităţii naţionale şi respinge astfel acuzaţiile preşedintelui Trump şi ale aliaţilor săi, potrivit cărora investigaţiile au fost o vânătoare de vrăjitoare."


Etichete Sua- Rusiadonaldvladimir

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live